Šašek se stěhuje, provokovat chce výhradně v on-line prostředí

Šašek provokuje

Šašek provokuje Zdroj: Profimedia.cz

Nějakých šest let šašek na poslední stránce tištěné verze E15 vzkazoval světu, co si o něm myslí. Odnesli to především cyklisté, Zlíňáci, listopadoví majitelé knírů nebo naposledy s velkou odezvou učitelé, kteří dnes začnou zase vykonávat to náročné a nedostatečně doceněné poslání.

Je však čas na změnu a tento prostor šašek vyklidí jiné rubrice. Kapesníčky ale ještě nevytahujte, a vy, Zlíňáci, zase ukliďte tu Bohemku, kterou jste již jistě vytáhli z lednice. Šašek neumírá, ale pouze se přestěhuje na webové stránky deníku E15, když bude moci, možná se bude světu dál vysmívat i prostřednictvím Twitteru.

Dnes si ale odpočineme a šašek prozradí, co se mu na Zlínsku, cyklistech a na knírech líbí. Nejprve Zlínský kraj a jeho obyvatelé. Ne, není to jízda králů (ta je hloupý relikt, na který se má zapomenout, ne jej mechanicky připomínat), ale jsou to bobři. V obáva Baťově kanálu podle šaškových informací žijí, a je-li tomu skutečně tak, alespoň něčím Zlínsko šaška pozitivně zaujalo. Bobři jsou docela roztomilá zvířátka.

Cyklisté. To už je těžší oříšek. Estetiky tento koníček mnoho nepobral, tedy přesněji nepobral vůbec žádnou. Navíc rozpínavost náruživých cyklistů je neuvěřitelná a po silnicích již expandovali i na chodníky, takže šašek – náruživý chodec – má smolíka. Bicykl přesto má jeden rozměr, který šašek musí ocenit. Je to rotoped, vlastně taková vyšší forma kola, u níž odpadají všechny kontroverze spojené s cyklistikou.

A konečně to nejtěžší – co se šaškovi líbí na knírech, respektive na lidech s kníry ve střední Evropě ve 21. století. Nic. A to po velmi úpěnlivém hledání, zkoumání a pátrání. Kdo nemá internet, s tím se šašek loučí (ano, teď je ta chvíle bouchnout Bohemku), s ostatními brzy nashle.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí