Šlouf na kandidátce SPOZ zřejmě nezůstal, vedení ho prý vyškrtlo

Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: ctk

Předsednictvo Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) dnes večer schválilo kandidátní listiny strany s drobnými změnami. Aktuální podobu kandidátek strana zveřejní na páteční tiskové konferenci. Lobbista Miroslav Šlouf, který mě za zemanovce kandidovat v Praze, prohlásil, že prý nebyl schválen. Právě jeho kandidatura z prvního místa se nelíbila některým čelním představitelům strany.

Při odchodu z večerního jednání někteří členové vedení SPOZ naznačili, že Šlouf jako lídr „neprošel“. „Také jsem to slyšel,“ řekl Šlouf ČTK. Dodal ale, že na jednání nebyl pozván a informace z předsednictva má pouze zprostředkované a nepotvrzené. Nyní se chce s kolegy, kteří ho zvolili, poradit o dalším postupu. „Nejsme ovce, které se nechají ovládat někým, koho ani neznáme,“ poznamenal Šlouf.

Šlouf byl během působení prezidenta Miloše Zemana v čele vlády šéfem jeho poradců. Na začátku letošního roku se po zvolení Zemana prezidentem stáhl do ústraní, je přitom považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu. Prezident nedávno uvedl, že Šlouf v jeho volebním týmu skončil, protože si vymýšlel.

GLOSA: Konec vytáček, Šlouf jde řídit svou firmu