Stát hledá nového ředitele hotelu Thermal přes inzerát

hotel Thermal

hotel Thermal Zdroj: cs:SJu, Wikimedia

Ministerstvo financí vypsalo výběrové řízení na nového generálního ředitele státního hotelu Thermal v Karlových Varech. Po červencovém fiasku se úřad rozhodl obsadit manažerský post skrze výběrové řízení. Informace o tendru se objevily na pracovních portálech včetně těch, které patří do portfolia podnikatele a ministra Andreje Babiše.

„Předpokládáme, že se nový generální ředitel stane také členem představenstva,“ uvedl mluvčí ministerstva Radek Ležatka. Na výběru výkonného šéfa hotelu by se měl zásadně podílet současný předseda představenstva Ivan Chadima, jinak legenda mezi českými hoteliéry se zkušenostmi ze zahraničí. Právě k jeho rukám by se měly dostat životopisy zájemců o post ředitele. Podle Ležatky se počítá i nadále s oddělením funkce předsedy představenstva a generálního ředitele, tudíž Chadima by si měl svoji funkci podržet.

Thermal slouží jako příklad chaotického zásahu ministra Babiše do vedení státních firem. Začátkem července Babiš vymetl po šesti letech ředitele Josefa Pavla, místo něj instaloval Daniela Křováčka. Po necelém měsíci ale odvolal i jeho. Hotel Thermal zůstal státu po nepovedené privatizaci v devadesátých letech.