Tejc bude kandidovat na místopředsedu ČSSD, navzdory nedůvěře Sobotky

Jeroným Tejc

Jeroným Tejc Zdroj: ctk

ČSSD, druhý zleva Jeroným Tejc
Šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc hovoří 22. července v Lánech po jednání s prezidentem Milošem Zemanem.
Zleva místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, statutární místopředseda strany Michal Hašek a předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc vystoupili 31. října v Lidovém domě v Praze na briefingu po zasedání grémia ČSSD.
Jiří Pospíšil, Stanislav Křeček, Jeroným Tejc
Jeroným Tejc
12
Fotogalerie

Poslanec Jeroným Tejc bude příští rok v březnu kandidovat na celostátním sjezdu ČSSD na prvního místopředsedu. Konference delegátů ČSSD Brno-město podpořila týden starou nominaci Městského výkonného výboru ČSSD v Brně.

Funkci předsedy strany by měl podle brněnského výkonného výboru obhajovat Bohuslav Sobotka. Premiér už dříve prohlásil, že ve funkci prvního místopředsedy podpoří i do dalšího období Milana Chovance a že v Tejce nemá důvěru.

Tejcovu nominaci podpořilo 142 delegátů ze 146 přítomných. Tejc soupeřil s Chovancem už loni a prohrál. Bývalému brněnskému předsedovi strany a předsedovi poslaneckého klubu sociální demokracie uškodilo, že se účastnil po sněmovních volbách v říjnu 2013 tajné schůzky některých členů vedení ČSSD s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Po ní se část vedení strany postavila proti Sobotkovi a pokusila se ho odstavit od vyjednávání o vládě. Sobotka pozici uhájil, Tejc a další opustili funkce ve vedení strany. Z účastníků lánské schůzky je ve vedení ČSSD pouze Chovanec.