Tendr k IT systému pro hazard se stále nedaří zadat

Sázející sleduje on-line sázky na stolní tenis

Sázející sleduje on-line sázky na stolní tenis Zdroj: E15

hazard, loterijní zákon
automaty, hazard
Hazard
Ministerstvo financí
Ministerstvo financí
6
Fotogalerie

Soutěž na IT systém k hazardním zákonům za zhruba 300 milionů korun se dál protahuje. Jeho součástí je i databáze hráčů včetně těch, jimž by mělo být hraní zakázáno, neboť zneužívají sociální dávky nebo jim hrozí závislost. 

První termín pro podání přihlášek stát stanovil na konec května, pak jej několikrát posunul a nyní určil konec listopadu. „Hlavním důvodem prodloužení lhůt byla aktualizace zadávací dokumentace, aby odpovídala finálnímu schválenému znění zákona o hazardních hrách,“ uvedl Filip Běhal z tiskového oddělení ministerstva financí.

„Upravená dokumentace byla uveřejněna 30. září a zároveň byla vzhledem k rozsahu změn restartována celá lhůta pro podání nabídek,“ dodal. Příčinou předchozích odkladů byly dotazy případných uchazečů, podle nichž se stát snažil vylepšit tendr.

Nový balík zákonů regulujících od Nového roku hazard umožňuje tuzemským sázkovým firmám provozovat internetové kasino či karetní turnaje. Umožní také oficiální vstup zahraničních on-line sázkových kanceláří a blokovat ty, které nebudou mít českou licenci. Zákony též zvyšují daně za provozování výherních automatů.