Tipsport očekává za ZOH v Soči rekordní byznys. Sázky za 360 milionů

Pylon pro olympijský oheň v Soči

Pylon pro olympijský oheň v Soči Zdroj: ctk

Zimní olympiáda v Soči vzbuzuje rekordní plány i v sázkových společnostech. Podle vedoucího bookmakera Tipsportu Ladislava Pavlise by sázková kancelář mohla dosáhnout na ZOH v Soči náběry až dvojnásobku Vancouveru, tedy někde kolem 360 milionů korun. To by bylo rekordní olympijské číslo a překonalo by i LOH v Londýně.

Přitom letní olympiády byly dosud u sázkařů oblíbenější, jelikož nabízejí širší paletu sázkařsky tradičních sportů.

Celkem by Česká republika mohla dle bookmakerů Tipsportu v Soči získat až 5 medailí, což vyjadřuje poměrně příznivý kurz 1,45:1. V Soči bude bez diskuzí největším lákadlem pro fanoušky i sázkaře hokejový turnaj – to bude letos víc než mistrovství světa.

Národní týmy budou plné hvězd z NHL, takže jen sázky na samotný turnaj se mohou vyšplhat hodně vysoko. Čeští hokejisté jsou bookmakery hodnoceni kurzem 11:1 jako 5. v pořadí na celkový triumf v turnaji.

Česká medaile leží kurzově na hodnotě 3,4:1 (do 3. místa). Pro dokreslení, za vsazených tisíc korun by sázkaři vynesla 3400 korun. Favority jsou Rusové a Kanaďané v shodném kurzu 3:1.

Hitem bude internet a live sázky

Sázkařský zájem rovněž vyvolávají české medailové naděje. Stejně jako před čtyřmi lety to bude největší nadějí Martina Sáblíková (tehdy na ní prosázeli přes 5 milionů korun). Bookmakeři Tipsportu svými kurzy vyjadřují, že prakticky nepochybují o tom, že by Martina nezískala medaili.

Naopak. V prakticky minimálním kurzu 1,05:1 (výhra z vložené častky je jen 5%) například očekávají, že získá minimálně dvě medaile.

Hodně se očekává od „zlaté“ biatlonistky Gabriely Soukalové. Rovněž běžec na lyžích Lukáš Bauer stále patří mezi medailové naděje. Právě o běžecké lyžování nebo třeba biatlon bude mezi sázkaři velký zájem.

Za růstem náběrů je především stále rostoucí trend sázení přes internet (třeba v posledním roce i nárůst sázek v desítkách procent podaných prostřednictvím mobilů a tabletů) a skokově rostou live sázky, které se uzavírají v průběhu zápasů. Sázkaři tak bleskově reagují na vývoj hry nebo závodu, což je pro ně atraktivní.

Důležitým faktorem, aby mohla být nějaká sportovní akce rekordní jsou i přijatelné časy, v nichž jednotlivé sporty běží. Tohle splňoval Londýn a s možností sledovat přímé přenosy v optimálních diváckých časech to bude podobně i v Soči, což razantně zvyšuje zájem o sázení.