Týden: ANO chce pod taktovkou podnikatele Linharta ovládnout Thermal

hotel Thermal

hotel Thermal Zdroj: cs:SJu, Wikimedia

Hnutí ANO v Karlových Varech zformovalo "kmotrovskou strukturu". Tvrdí to časopis Týden, podle kterého má sdružení eminentní zájem na ovládnutí tamního hotelu Thermal.

Týden tvrdí, že karlovarské členy hnutí ANO koordinuje podnikatel Viktor Linhart, kterého sám Andrej Babiš pověřil tím, aby „to tam dal do pořádku“. Linharta, který do hnutí ANO vstoupil v roce 2013, označil v textu Týdne advokát Karel Jelínek za „zosobněné zlo“. Jelínek se s ním prý střetl, když na něm vymáhal dlužnou částku pro svého klienta.

„Členové hnutí kvůli Linhartovi poslali Babišovi několik dopisů, v nichž si na podnikatele stěžovali. Přesto Linhart zůstává nadále členem ANO,“ píše Týden a připomněl, že podnikatel ministrovi financí ztropil ostudu, když musel být po pouhých 22 dnech odvolán z postu předsedy představenstva hotelu Thermal, jehož stoprocentním vlastníkem je právě ministerstvo financí vedené Babišem.

Časopis rovněž upozornil na napojení Linharta na miliardáře Františka Piškanina, který je s Babišem ve „zvláštním druhu symbiózy“.