Vicepremiér Bělobrádek měl dopravní nehodu. Byl zraněn jeden člověk

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek Zdroj: ctk

Vicepremiér a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek měl v pondělí večer v Náchodě dopravní nehodu, při níž byl lehce zraněn člověk jedoucí na mopedu. Bělobrádek vyvázl bez vážnějších zranění.

Bělobrádek řekl, že devětapadesátiletého muže, s nímž se při nehodě srazil, neviděl. Se zraněným, který bydlí poblíž jeho bydliště, se chce brzy sejít a omluvit se mu. „Řidič automobilu přijížděl po vedlejší silnici a nedal přednost přijíždějícímu mopedu, jeho řidič utrpěl lehké zranění,“ řekl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský.

Bělobrádek řekl, že chtěl přejet hlavní vozovku a jel pomalu. Muže na mopedu, který do něj z boku narazil, prý ale neviděl, i když se rozhlížel. Ani jeden z účastníků nehody nebyl podle Bělobrádka pod vlivem alkoholu. Bělobrádek, který zraněn nebyl, řekl, že po nehodě se zraněným mužem mluvil. I když prý neměl viditelné krvácení, přivolal mu záchranáře. Služebního řidiče v tu dobu nevyužíval, byl prý jen u rodičů a chtěl zaparkovat.

Zraněný je nyní podle informací, které Bělobrádek má, v domácím léčení. Šéf lidovců chce co nejdříve kontaktovat jeho rodinu, aby se dozvěděl podrobnosti o zdravotním stavu zraněného a mohl se mu omluvit.

Policie nehodu vyšetřuje pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidiči v případě prokázání viny hrozí až roční vězení či zákaz činnosti. Bělobrádek ale tvrdí, že případ je zatím řešen jako přestupek.

Vicepremiér odmítl, že by na nehodě mohly mít nějaký vliv léky, které užívá. Bělobrádek se dlouhodobě léčí s roztroušenou sklerózou. Bělobrádek havaroval už v minulosti, když zhruba před dvěma lety nedobrzdil vůz a narazil v koloně v Praze.