Za špatnou vodu v Praze 6 už pojišťovna vyplatila přes 27 milionů

Zásobování pitnou vodou v Dejvicích

Zásobování pitnou vodou v Dejvicích Zdroj: ctk

Pojišťovna již vyplatila kvůli špatné vodě v Praze 6 přes 27 milionů korun. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) již vypořádaly žádosti o odškodnění, celkem jich odeslaly pojišťovně k vyřízení 5672. Závadná voda se z kanalizace do vodovodního řadu dostala na konci května a nakazila přes čtyři tisíce lidí, bez vody bylo 32 tisíc lidí.

„Všechny žádosti, co jsme obdrželi, jsme předali na pojišťovnu, z toho uhrazeno pojišťovnou je 4922 a vyplaceno bylo už přes 27 milionů korun,“ uvedla mluvčí PVK Marcela Dvořáková. PVK zamítla pouhých 361 žádostí.

PVK z celkového počtu žádostí jich 72 eviduje od právnických osob, tedy podnikatelů. Těm bylo zatím vyplaceno celkem zhruba 920 tisíc korun - tato částka je zahrnuta ve zmíněných více než 27 milionech. „Lidé, kteří byli hospitalizování, jsou odškodňováni jednak z pojištění a současně přímo ze strany PVK, zatím bylo odškodněno 43 poškozených,“ uvedla mluvčí.

V Dejvicích a Bubenči bylo na konci května asi týden bez vody 32 tisíc lidí, konkrétně 1300 odběratelů. Vyšetřovací komise dospěla k závěru, že za havárii může stáří sítě a špatné vedení vodovodu a kanalizace.