Zaorálek svolal kvůli situaci v Turecku krizový štáb

pokus o puč v Turecku

pokus o puč v Turecku Zdroj: ctk

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek svolal na dnešní odpoledne schůzku krizového štábu, který se bude zabývat situací v Turecku, jímž zmítá pokus o státní převrat. Ministerstvo zahraničí zároveň vydalo doporučení, aby Češi do země necestovali. Ty, kteří tam již jsou, nabádá k opatrnosti.

Krizový štáb ministerstva zahraničí se bude situací v Turecku zabývat především s ohledem na české občany, kteří v zemi jsou, uvedl v noci na twitteru Zaorálek. Jeho ministerstvo již v noci vydalo doporučení, aby lidé raději nevycházeli ze svých domovů nebo ubytovacích zařízení.

Mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová uvedla, že podrobné informace o postoji ČR k současnému dění v Turecku a situaci českých občanů v této zemi sdělí vrcholní představitelé Černínského paláce po jednání krizového štábu, který se sejde ve 14:00. O hodinu později je v plánu briefing.

Pro případ nouze nabízí Černínský palác telefonní kontakt s tureckou předvolbou (0090 532 375 13 87) a pro komunikaci s konzulárním úřadem mobilní spojení na konzulku (0090 532 244 45 26).