Lezec bez limitů Alex Honnold. Šílené výstupy, život v dodávce i svatba a vila v Las Vegas

Když je tma, není problém pokrčovat ve výstupu. Stačí na čelo nasadit čelovku.

Když je tma, není problém pokrčovat ve výstupu. Stačí na čelo nasadit čelovku. Zdroj: Facebook/Alex Honnold

V září 2020 se Alex oženil se svojí snoubenkou.
Trénink je pro Alexe velmi důležitý. A navíc ho tento sport velmi naplňuje.
V září 2020 se Alex oženil se svojí snoubenkou.
Žádný vrchol před Alexem není v bezpečí.
Žádný vrchol před Alexem není v bezpečí.
14
Fotogalerie

Adrenalin, život v souladu s přírodou, poznávání krás naší planety, láska k lezení po skalách. To jsou věci, které dělají lezce Alexe Honnolda tak výjimečným. Na ty nejlegendárnější vrcholy leze stylem free solo, což znamená bez jištění. A ještě navíc hodně rychle.

Alex Honnold se narodil v Sacramentu v Kalifornii. Lezení se věnuje od svých 11 let a jak o sobě sám řekl, nikdy neměl talent daný od přírody. Lezení ho vždy bavilo, a protože s ním nepřestával, ale stále poctivě trénoval, začal se lepšit. Rozhodně ale nepatřil mezi lezce, jenž se vyskytovali i kolem něj, kteří začali být téměř okamžitě strašně silní a lezení bylo jejich naprostou přirozeností.

I tak se ale tento sympatický Američan dostal na vrchol. Je jediný člověk, kterému se podařilo bez jištění přelézt stěnu El Capitan v Yosemitském národním parku a drží rekord ve zdolání takzvané Triple Crown - vylezení tří cest na Mount Watkins, The Nose a Half Dome - v čase 18 hodin a 50 minut. O přelezení stěny El Capitan byl natočený dokumentární film Free Solo, který získal ocenění BAFTA a Oscara za nejlepší dokument.

Alex je v osobním životě vegetarián, nepije alkohol a miluje čtení. V září 2020 se po pěti letech vztahu oženil se snoubenkou Sanni, se kterou sdílí svojí vášeň pro lezení a přírodu. Deset let Alex žil jen v dodávce, která mu podle jeho slov k plnohodnotnému životu naprosto stačila. Dokonce se mu z ní nechtělo vystěhovat ani, když koupil dům v Las Vegas. Nějakou dobu parkoval před ním, ale nebyl schopen se ze svého auta vystěhovat. Nakonec ale uznal, že život v dodávce není moc přitažlivý.