Pero a papír bude vždycky lepší, než poznámky v telefonu

Značka Parker je hlavní dodavatel královského dvora Velké Británie a nestojí svět. Klasické propisky "jotter" používal Winston Churchill, Margaret Thatcher a používá je sama Alžběta. Nyní mají i edici, ve které je černé matné. A černá matná je vždycky v pořádku.

Značka Parker je hlavní dodavatel královského dvora Velké Británie a nestojí svět. Klasické propisky "jotter" používal Winston Churchill, Margaret Thatcher a používá je sama Alžběta. Nyní mají i edici, ve které je černé matné. A černá matná je vždycky v pořádku. Zdroj: Parker

Psací pera značky Montblanc z edice Egyptomania, inspirované starověkým Egyptem.
Průvodce Monocle.
Zápisníky Monocle by Leuchtturm1917, k dostání v Book Therapy.
Pera Monocle, k dostání jsou v knihkupectví Book Therapy.
4
Fotogalerie

Všichni víme, že pero je silnější než meč. A pero ve spojením s papírem může být věc více nebezpečná, než atomová bomba. Protože na papír dáte myšlenku a můžete jí šířit. Pořiďte si pořádné pero, pořiďte si pořádný papír a začněte psát. 

Ano, poznámky v telefonu nebo na laptopu jsou možná při ruce, nezatěžují planetu a můžete je jakkoliv přepisovat, ale nic nevynahradí pocit nového čistého a dokonalého zápisníku. S každým fresh zápisníkem se totiž můžete cítit jako prvního ledna, kdy před sebou máte nepopsanou kapitolu.

Je prokázané, že psát si poznámky na papír podporuje paměť, lepší zapamatování si psaného a především to, že při psaní více uvažujete. Musíte se soustředit na to, co dáváte na papír a z toho důvodu musíte myslet. Krom zmíněného i probouzí kreativitu protože jen nehybně nesedíte, ale vaše tělo pracuje. 

Kvalitní pero by měl mít každý člověk. Ze začátku je to sice investice, ale nadruhou stranu omezíte celožitovtní kupování plastových propisek. Taky funguje psychologický efekt, kdy si na dražší věc dáváme pozor a tím pádem se snažíme ji neztratit. Psací pera značky Montblanc z edice Egyptomania, inspirované starověkým Egyptem.Psací pera značky Montblanc z edice Egyptomania, inspirované starověkým Egyptem. | MontblancJe několik společností od kterých si pero koupit. Logicky, stejně jako když jdete pro auto, taky nebudete chtít nějakou levnou variantu, kdy budete počítat s tím, že ji ztratíte nebo za chvííli vyhodíte. Montblanc pro luxusní variantu, Parker pro dostupnější a nezničitelnou variantu. Nebo nová pera Monocle by Leuchtturm1917, která prodává Book TherapyPera Monocle, k dostání jsou v knihkupectví Book Therapy.Pera Monocle, k dostání jsou v knihkupectví Book Therapy. | Book TherapySprávný papír je jak zmíněno také důležitý. Úplně nejlepší jen Smythson of Bond Street. Pokud chcete být úplně za mistra, tak ve Florencii najdete několik obchodů, které prodávají zápisníky s tak jemným papírem, že se z něj srdce pozastaví. Například značka Fiorentina. 

Dostupnější variantou luxusních zápisníků je značka Leuchtturm1917 a díky spolupráci knihkupectví Book Therapy s průvodci Monocle si můžete pořídit dokonalou, minimalistickou a precizní edici Monocle by Leuchtturm1917 i v Čechách.  Zápisníky Monocle by Leuchtturm1917, k dostání v Book Therapy.Zápisníky Monocle by Leuchtturm1917, k dostání v Book Therapy. | Book TherapyJednoduchá věc jako psaní pár stránek každé ráno, čehokoliv, může ve velkém ovlivnit to, jak motivovaní jsme. Můžete si psát sny, které jste v noci měl, nápady nebo cokoliv dalšího. Krom toho, že třeba na pracovních schůzkách vypadá mnohem lépe, když píšete něčím elegantním.