Pět tipů na originální oslavu Valentýna. Pro úplně všechny zamilované

Srdce

Srdce Zdroj: Max Pixel

Kdo říkal, že svátek zamilovaných musí být jen pro zadané? Jednodenní záležitost, která opadne stejně rychle jako okvětní lístky růže pořízené od pouličního prodejce, si zaslouží pořádnou oslavu! A je jedno, jestli jste single, máte partnera nebo žijete v polyamorním vztahu. Možností, jak na to je řada. A ne jen přeplněná restaurace s mnohdy předraženým degustačním menu.

Unikněte valentýnskému šílenství. Doslova.

Pro zadané: Zažijte spolu v jedné hodině napětí, neočekávaná překvapení i radost z vyřešení zapeklitého rébusu. Vyzkoušejte si únikovku. Nejen, že prověříte vlastní logické myšlení, ale také se dozvíte, jak to pálí vaší drahé polovičce. Buď se před ní díky svým geniálním nápadům vyšvihnete do nebeských výšin, nebo si alespoň ověříte, zda vás má ráda navzdory vašim drobným přešlapům. 

Pro single: Uniknout roztomilým plyšovým medvídkům, bonboniérám ve tvaru srdce a romantickým nápisům na hrníčcích jde i jinak, než zabarikádováním se v obýváku při sledování Netflixu s pizzou a popcornem. Zavřete se raději do tajemné místnosti, kde si s partou kamarádů procvičíte mozek plněním originálních úkolů v napínavé hře. A ten pocit ze společného otevření posledního zámku k cíli – k nezaplacení.

Kdo si hraje, nezlobí

Pro zadané: Už vás nudí pátá oslava Valentýna v restauraci? Vykašlete se na tradiční romantická gesta, popusťte uzdu fantazie a užijte si opojné vzrušení v kasinu. Padnoucí šik oblečení, podpatky i úvodní lahev šampaňského zažehne nový plamen lásky. Vložte pár žetonů do rulety, pokeru nebo blackjacku. A pokud to zrovna nevyjde, nevadí. Vždyť ten, kdo nemá štěstí ve hře, má ho přece v lásce. 

Pro single: Bušení srdce i opojný pocit štěstí nemusíte zažívat jen při pohledu na svoji drahou polovičku. Stejně vzrušující momenty se zajisté dostaví, když kulička na ruletě doputuje na vámi vsazené číslo. V moderně vybavených kasinech vás čeká unikátní zážitek a neopakovatelná atmosféra ve stylu Jamese Bonda se skleničkou suchého Martini v ruce, kterou doma na gauči při hraní na počítači nezažijete ani omylem.

Vyzkoušejte kurz vaření

Pro zadané: Rčení, že láska prochází žaludkem, má své vědecké opodstatnění. Po dobrém jídle totiž dochází ke zvýšení hladiny řady hormonů. Jednak těch, které potřebujeme ke trávení potravy, ale také těch, které způsobují naši dobrou náladu. Proto není lepší možnost, než strávit valentýnské odpoledne pod dozorem špičkových šéfkuchařů, díky kterým povýšíte své domácí vaření na společné umělecké dílo. To se navíc může stát vaší tradicí pro další valentýnské roky.

Pro single: Váš kuchařský um se skládá převážně z ohřátých párků, kuřecího masa a vajíček? Ruku na srdce, michelinským kuchařem se nejspíše po jednom kurzu nestanete, nicméně i pár hodin strávených před sporákem vám může výrazně zvýšit šance na seznámení. Vždyť kdo by odolal vynikajícímu plátku středně propečeného steaku z mladého býčka a batátovým hranolkům? Už teď se nám sbíhají sliny!

Skočte do toho po hlavě!

Pro zadané: Kdo tvrdí, že Valentýn musí být romantické klišé plné okvětních plátků růží, svíček a romantické hudby? Zatímco privátní wellness služby budou pravděpodobně na svatého Valentýna praskat ve švech, zaručíme vám, že řady na tobogánu se v tento den určitě nedočkáte. Proto neváhejte a užijte si poloprázdný aquapark s písečnou pláží a tropickými palmami, kde se se svou drahou polovičkou budete cítit jako v exotické destinaci.

Pro single: Jak je možné nejlépe strávit volné odpoledne? Co třeba troškou relaxu a zároveň vodními radovánkami v aquaparku? Pozvěte přátele nebo vyrazte sami a užijte si poloprázdné bazény, skluzavky i vířivky, které tam čekají jen na vás. A třeba na jedné z atrakcí omylem vrazíte do své nové lásky. Člověk nikdy neví. 

Uspořádejte turnaj ve fotbálku, bowlingu nebo šipkách

Pro zadané: Pozvěte ostatní páry a zkuste podniknout nějakou společnou činnost, při které ověříte vzájemnou spolupráci, a ještě si užijete kupu legrace. Ať už zarezervujete laser game nebo dáte přednost adrenalinovému zážitku, vítězství je téměř na dosah. A společný triumf pak můžete oslavit lahodným drinkem nebo dobrou večeří. 

Pro single: Víte, co nejlépe stmelí kolektiv? Společná aktivita. Pokud v pondělí nemáte vůbec nic v plánu, Valentýn je ideální příležitostí k uspořádání sportovního klání. Co takhle rezervovat bowlingovou dráhu, badmintonové hřiště nebo hospůdku s fotbálkem? Pokud jej ještě k tomu nazvete speciálním valentýnským turnajem, je téměř jisté, že přivřou oči i partnerky zadaných kamarádů, které by si Valentýn představovaly oslavit v trochu romantičtějším duchu.