Na venkovní kulturní akce bude smět přijít až 1000 lidí. Pořadatelé musí splnit další podmínky

koncert

koncert Zdroj: Pexels

Od 24. května se bude moci kulturních akcí venku zúčastnit až 1000 lidí, musí ale tak být naplněna maximálně poloviční kapacita prostoru. Budou se moci konat také akce uvnitř s účastí maximálně 500 diváků a pořadatelé také mohou obsadit maximálně polovinu celkové kapacity. Na tiskové konferenci po jednání vlády to dnes řekl ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Ode dneška se mohou konat zatím jen akce pod širým nebem pro maximální počet 700 diváků. Podmínkou účasti na všech zmíněných akcích je a zatím bude buď negativní test, uplynutí 14 dní od dokončeného očkování či maximálně 90 dní od prodělané nemoci covid-19. Oba typy akcí mohou navštěvovat jen sedící diváci a musejí nosit respirátor.

Minulý týden někteří divadelníci a pořadatelé festivalů v reakci na rozhodnutí vlády zprostit restauratéry povinnosti kontrolovat potvrzení o jedné ze tří uvedených podmínek uvedli, že požadují totéž. Tedy přenést povinnost na návštěvníky.

Divadla už v tomto týdnu začínají hrát představení venku, některá plánují také představení uvnitř od příštího týdne. Velká část scén však čeká až na červen.

Z jakých podmínek je možné si dát na zahrádce pivo?

Video placeholde
Zahrádky restaurací otevřou, podívejte se, za jakých podmínek můžete do restaurace • Videohub