Bitcoin opět sílí, posvěcení jeho vstupu na Wall Street je na spadnutí

Bitcoin zřejmě oslaví patnáctiny vpádem na Wall Street.

Bitcoin zřejmě oslaví patnáctiny vpádem na Wall Street. Zdroj: DALL-E

V pátek se otevřelo časové okno, kdy může ve Spojených státech dojít ke schválení činnosti prvních burzovně obchodovaných fondů (ETF), které by držely bitcoiny. Přibývá indicií, že k tomu opravdu dojde, a vývoj ceny největší kryptoměny tomu odpovídá. Podle některých analytiků by mělo bitcoinové ETF dostat zelenou nejpozději v polovině příštího týdne.

Ve středu kurz bitcoinu klesl v jeden moment až těsně nad 40 tisíc dolarů, během pátečního dopoledne už se pohyboval o deset procent výše. Důvodem jsou protikladné informace o tom, jak aktuální rozhodování americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) o bitcoinovém ETF nakonec dopadne.

Ve středu oborová média informovala o analýze singapurského poskytovatele služeb spjatých s kryptoměnami Matrixport, podle které je lednové schválení ETF nepravděpodobné. Text však neargumentoval aktuálním průběhem jednání mezi regulátory a zájemci o provozování bitcoinových ETF, ale domněnkou, že obor kryptoměn je ve Spojených státech stále nedostatečně regulovaný, a proto jej prý nemůže Komise pro cenné papíry a burzy posvětit tím, že by na Wall Street pustila investiční bitcoinový produkt.

Nač si dát pozor při investicích do kryptoměn. Podívejte se na video:
Video placeholde
Pět způsobů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

Jenže jinak mluví novináři a analytici, kteří mají zdroje blízké jednáním mezi SEC a tuctem žadatelů o schválení vlastních bitcoinových burzovních fondů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!