Další sázka na bitcoin: Fortuna vypsala kurzy na jeho zhodnocení

Sázková kancelář Fortuna

Sázková kancelář Fortuna Zdroj: Rasch Jan/Euro

Bitcoin
2
Fotogalerie

Na rekordní vývoj kurzu kryptoměny bitcoin zareagovala i jedna z největších sázkových kanceláří v Česku Fortuna. Vypsala sázky na to, že právě bitcoin prolomí na konci roku hranici dvaceti tisíc dolarů. 

Hodnota kryptoměny během několika málo týdnů vzrostla o tisíce dolarů. Zatímco na začátku října se hodnota jednoho bitcoinu pohybovala okolo pěti tisíc dolarů za jeden, nyní je to zhruba 17 a půl tisíce dolarů. 

Společnost Fortuna proto v reakci na stoupající hodnoty vypsala kurz 9:1 na to, že kryptoměna prolomí na konci roku částku 20 tisíc dolarů. A nejedná se o jedinou možnost, jak vsadit na kryptoměnu. Sázková kancelář má pro sázející připraveny další varianty sázek. "Jistější" z nich by měla být ta v kursu 3:1, podle které bude mít bitcoin k 31. prosinci hodnotu mezi 16 až 18 tisíci dolary.

Kursy na hodnotu bitcoinu na konci roku (Fortuna)
VariantaKurs
0-10 tisíc dolarů10
10-12 tisíc dolarů12
12-14 tisíc dolarů9
14-16 tisíc dolarů5
16-18 tisíc dolarů3
18-20 tisíc dolarů4,5
více jak 20 tisíc dolarů9

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední světová kybernetická měna.

Vytváří ji síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové virtuální mince stabilním a postupně se zpomalujícím tempem. Je navržen tak, aby ho nikdo nemohl ovlivňovat, ani vlády a centrální banky.