Kryptospekulanti vyhlížejí růst shitcoinů. V duchu pověstné jistoty desetinásobku

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: shutterstock

Držitelé bitcoinu se už celkem napakovali. Vyvstává chamtivostí hnaná otázka, na čem se dá teď ve světě krypta dál „nahrabat“. Pokud by se měl svět virtuálních měn dál ubírat podle některých svých ustálených zákonitostí, tak má odpověď cenu milionů. Záleží, jak moc bude během následujících dní potřeba rozlišovat mezi bitcoinem a „kryptem“.

Popel z padlé Silicon Valley Bank už se rozptýlil, Credit Suisse je zachráněna. Aspoň pro tuhle chvíli se zdají bankovní turbulence zažehnány. Během divokých posledních dní bitcoin posílil o více než třetinu, dařilo se i druhé největší kryptoměně etheru. Ten si připsal přes dvacet procent.

Na Twitteru se fanoušci těchto dvou digitálních měn hecují, která z nich je vlastně onen bájný bezpečný přístav. Jenže pak je tu další sorta spekulantů a influencerů, která vyhlíží, kam by se mohl trh vydat nyní. A očekává u toho zajímavé výnosy.

Co čekat od stagflace. Ve videu vysvětlí Jarda Bukovský:
Video placeholde
Nadčasová Z(a)tracená čísla • Videohub

Palivem pro podobné úvahy je graf s podílem bitcoinu na celkové valuaci trhu s digitálními měnami. Od problémů bank Silvergate či SVB bitcoinová dominance prudce vzrostla o zhruba pět procentních bodů na 46 procent. To je nejvyšší hodnota za necelý rok.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!