Squid posílila o 2300 procent, Ethereum překonalo svůj rekord

Kryptoměna Ethereum

Kryptoměna Ethereum Zdroj: Profimedia.cz

Kryptoměna Ethereum
2
Fotogalerie

Po bitcoinu druhá největší kryptoměna ethereum vystoupala nad 4400 dolarů, tedy více než 96 800 korun. Tím překonala svůj předchozí rekord 4380 dolarů z 12. května. Přispěla k tomu technická aktualizace sítě ethereum. O 2300 procent posílila za několik dní kryproměna squid, která těží z popularity jihokorejského seriálu Hra na oliheň z produkce americké internetové televize Netflix.

Ethereum od svého zářijového minima vzrostlo o 60 procent. Kolem 10:10 středoevropského letního času se na specializovaném serveru CoinDesk obchodovalo za 4303 dolarů, za uplynulých 24 hodin si tak připisovalo 6,9 procenta. Nejvýše za uvedené časové období vystoupalo na 4402 dolarů.

Šéf výzkumu investiční společnosti Pepperstone v Melbourne Chris Weston má za to, že během obchodování v Evropě a v Americe by mohlo ethereum ještě posílit. Konstatoval dále, že investory k nákupu často přivedou právě technologické aktualizace.

Squid patří do kategorie kryptoměn, které si lidé kupují, aby mohli hrát online hry. Hraním si mohou vydělat další mince. Ty lze v reálném světě převádět na peníze nebo na jiné kryptoměny. Squid se v úterý obchodoval za jeden cent, zatímco dnes vystoupal na 2,34 dolaru.

Investice roku 2021: Komodity, akcie, kryptoměny i dluhopisy

Video placeholde
• Videohub

Seriál Hra na oliheň, v němž skupina lidí s finančními problémy hraje o přežití dětské hry, se stal světovým hitem. Online hra inspirovaná seriálem má odstartovat v listopadu.

Minulý týden dosáhl rekordní výše bitcoin, přiblížil se hranici 67 tisíc dolarů. Minulé úterý se ve Spojených státech začalo obchodovat s prvním fondem ETF, který se zaměřuje na futures na bitcoiny. Investoři očekávají, že cena této kryptoměny se bude nadále zvyšovat a že bitcoin se dočká obecného přijetí. Dnes kolem 10:15 středoevropského letního času se na kryptoburze CoinDesk obchodoval za 60 925 dolarů, za uplynulých 24 hodin vzrostl o 2,7 procenta.

Prudký růst zakouší nová kryptoměna šiba-inu, která si tento týden připsala 160 procent. Je osmou největší kryptoměnou světa. Podle DPA reaguje na internetovou petici, v níž především mladí investoři vyzývají americkou obchodní platformu Robinhood, aby začala šiba-inu nabízet. K popularitě kryptoměn šiba-inu a dogecoin přispívá mimo jiné šéf automobilky Tesla Elon Musk, který se ke kryptoměnám často vyjadřuje na twitteru.