V Česku rušení účtů, ve Vídni byznys. Regionální banka Raiffeisen jde do krypta

Klientům Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien se otevře svět kryptoměn.

Klientům Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien se otevře svět kryptoměn. Zdroj: DALL-E

Raiffeisenbank v Česku ruší účty podnikatelům s kryptoměnami, její rakouská příbuzná ale vnímá digitální měny úplně jinou optikou. V lednu uvidí klienti vídeňské větve jedné z regionálních bank Raiffeisenlandesbank, které společně vlastní matku české Raiffeisenbank, přímo ve svém internetovém bankovnictví nabídky na obchodování bitcoinu a krypta. Zatímco česká Raiffeisenbank si podle vyjádření pro e15 bude dál držet od krypta odstup, v německy mluvících zemích se pouští do zprostředkování investic do virtuálních měn i další finanční domy.

Nejblíže běžným klientům chce být Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien, regionální síť bank Raiffeisen pro oblast Vídně a Dolního Rakouska. Ta prohloubila spolupráci s rakouskou investiční platformou Bitpanda.

„Naši klienti budou moci využívat mobilní aplikaci Raiffeisen k přístupu ke službám Bitpandy. Bude to z uživatelského pohledu fungovat podobně jako posílání peněz z účtu na účet, se stejnou úrovní zabezpečení, na jakou jsou klienti zvyklí,“ popisuje pro server Coindesk Curt Chadha, ředitel inovací v holdingu Raiffeisen, jenž vídeňskou Raiffeisenlandesbank vlastní. S takto zakoupenými kryptoměnami ale nebude možné platit ani si je přeposlat do vlastní digitální peněženky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!