Alicia Keys vzala svým r'n'b Prahu za srdce

Alicia Keys v Praze

Alicia Keys v Praze Zdroj: CTK

V zaplněné pražské O2 areně představila čtrnáctinásobná držitelka ceny Grammy Alicie Keysová svou loňskou desku Girl on Fire, z níž zazněla téměř desítka písní. Koncert zahájila skladba Karma ze starší nahrávky The Diary of Alicia Keys, své největší hity No One a Empire State of Mind americká zpěvačka, skladatelka a klavíristka zařadila na konec vystoupení. V hledišti se všemi místy upravenými k sezení se podle pořadatelů sešlo přibližně 10 tisíc diváků.

Jako speciální host se na pražském koncertu v rámci turné Set The World on Fire Tour představil americký zpěvák a producent Miguel, na jehož debutové album Caleidoscop Dream napsala Keysová skladbu Where is the Fun in Forever.

Keysová, která před pěti lety ovládla hitparády skladbou No One, za nové album sklízí poměrně vlažné recenze, fanoušci jsou však nadšeni. V Americe album Girl on Fire dosáhlo na úplný vrchol prodejních hitparád.

Z novinky se pražské publikum dočkalo například písní Girl on Fire, Limitedless, Listen to Your Heart, Tears Always Win nebo When It's All Over. Méně známé skladby Keysová prokládala svými staršími hity, na které publikum reagovalo nadšeným potleskem a místy se v refrénech přidávalo i zpěvem. V převzaté skladbě I'll be there for you / You're All I Need to Get od autorské dvojice Marvin Gaye a Tammi Terrell se v úloze sólových zpěváků představil pár sboristů.

Alicia Keys v PrazeAlicia Keys v Praze | CTKNa aktuální turné Set the World on Fire Tour Keysová propaguje desku Girl on Fire, která ve svých textech obsahuje i autobiografické prvky

Hala byla na nohou

Výpravná show s tanečníky a efektními projekcemi se místy střídala s komorní atmosférou, kdy Keysová usedala za klavír. Přibližně v polovině koncertu první nadšení diváci nevydrželi na svých sedadlech a nahrnuli se do uliček mezi řadami. Ke konci již byla na nohou polovina haly.

Na aktuální turné Set the World on Fire Tour Keysová propaguje desku Girl on Fire, která ve svých textech obsahuje i autobiografické prvky. Impulzem k jejímu nahrání se údajně stalo její mateřství. Před dvěma lety se Keysová provdala za producenta Kasseema Davida Deana tvořícího pod pseudonymem Swiss Beatz.