Alphaville oslaví narozeniny na Žofíně

Je tomu už pětadvacet let, co skupina Alphaville koncertuje pod tímto názvem. Své narozeniny oslaví dnes v osm hodin večer na Žofíně.

Dříve si tito synthpopaři ze Západního Berlína říkali Forever Young, tedy navždy mladí.

Brzy ale zjistili, že s takovým názvem by asi příliš dlouhou kariéru neudělali. Tak alespoň Forever Young pojmenovali své první album.

„Koncert k pětadvaceti letům Alphaville bude trvat dvě hodiny a nebude mít přestávku,“ řekl Petr Denk, ředitel programového a obchodního oddělení paláce Žofín, kde bude kapela hrát.

„Vedle známých hitů zazní i úplně nové skladby. V rámci koncertu připravujeme nový vzhled pódia s maximálním důrazem na projekční techniku, která bude v porovnání s vystoupením před dvěma lety mnohem větší,“ řekl frontman skupiny Alphaville Marian Gold.

Sám vybral Prahu jako místo, kde chce se svou kapelou pětadvacetiletou kariéru oslavit.

„Někteří poslouchali Depeche Mode, někteří Alphaville,“ vzpomíná Miloš Kohout, jeden z dlouholetých fanouš- ků kapely, který přes známé dovážel v druhé polovině osmdesátých let minulého století magnetofonové pásky ze západního Německa. „Nás bylo podstatně méně, ale o to víc jsme byli semknutí, máme i svůj oficiální fanklub,“ dodává Kohout.

Po skončení koncertu bude na Žofíně pokračovat oficiální afterparty, kde se mohou návštěvníci přímo potkat se členy kapely.