Alza postavila novou montážní linku PC, i tak sotva stíhá dodávat

z nové montážní linky Alzy v Horních Počernicích

z nové montážní linky Alzy v Horních Počernicích Zdroj: Alza

z nové montážní linky Alzy v Horních Počernicích
Alza.cz
Platební automaty e-shopu Alza.cz
Showroom internetového obchodu Alza v Holešovicích
Showroom internetového obchodu Alza v Holešovicích.
8
Fotogalerie

Internetový obchod Alza nedávno prohlásil, že se chce stát největším výrobcem PC v republice. Podle informací E15 firma za tímto účelem nedaleko od Prahy v Horních Počernicích zařídila novou výrobní halu na klasické stolní počítače.

„Momentálně tam pracujeme ve dvousměnném provozu, abychom stihli pokrýt všechny poptávky,“ uvedl ředitel služeb zákazníkům Alzy Martin Lakomý s tím, že meziroční nárůst obratu i počtu prodaných Alza PC sestav se pohybuje v řádech stovek procent. V prostorách o ploše tisíc metrů čtverečných v Počernicích pracují čtyři desítky lidí, z toho plných třicet se stará právě o montáž počítačů. Firma navíc hledá další pracovníky. Výši investice Lakomý neprozradil.

Alza vsadila na nastupující éru virtuální reality a to, že ji budou zákazníci chtít využívat. K tomu všemu je však zapotřebí mít PC, které má dostatečný výkon. Proto se vrhla na montáž PC strojů, u nichž zaručuje, že toto zvládnou. Zákazníkům je navíc nedávno začala pronajímat za fixní měsíční poplatek.

„Do zařízení v Horních Počernicích jsme museli přesunout naše stávající oddělení montáží, svojí kapacitou již jednoduše nestačilo poptávce,“ dodal Lakomý s tím, že novou výrobní halu může firma v případě potřeby dál rozšiřovat.

Staví se i kancelářská PC

Alza PC sestavy jsou určené jak pro využití v kancelářích, tvorbě médií a neposlední řadě k hraní počítačových her. Poslední zmíněná kategorie je údajně nejpopulárnější. „Zastřešujeme profesionální hráče, rozvíjíme a popularizujeme amatérské i profesionální hraní a podporujeme herní komunitu. Úzce spolupracujeme s herní organizací eSuba, podílíme se na akcích typu Red Bull ultimátní hráč či Mistrovství ČR v počítačových hrách,“ vyjmenovává Lakomý další argumenty, proč se Alza tolik vrhnula do prodeje hotových herních PC.

Díru na trhu firma spatřila i v počítačích určených do kancelářských a provozních prostor. Firemní zákazníci totiž stále častěji požadují specifická řešení, nechtějí být odkázáni na předdefinovaná řešení ze strany výrobců. Všechny prodávané sestavy navíc mají tříletou záruku.