Alza v Praze otevírá nový Apple obchod, oficiální store to ale není

iPhone 5S

iPhone 5S Zdroj: CTK/AP

E-shop Alza chystá otevření nového obchodu s produkty značky Apple, který má doplnit stávající showroom Alzy v Praze Holešovicích. Otevírat se bude v pátek 27. června a ponese jméno Apple Shop. Nepůjde ale o první oficiální obchod Apple Store ve střední a východní Evropě, bude se jednat o dalšího prodejce s certifikací Apple Premium Reseller, jako je iStyle, iWorld či Qstore.

„Rádi bychom vás pozvali na otevření první a jediného Apple Shopu ve střední a východní Evropě,“ stálo v pozvánce a je to bezpochyby pravda. Nezasvěcené to ale může poněkud zmátnout, snadno se zde totiž zamění názvosloví – Apple Shop je nová značka obchodu s certifikací Apple Premium Reseller provozovaného Alzou, ale nejedná se o Apple Store, tedy oficiální obchod provozovaný přímo Applem.

Apple StoreApple Store | zive.czApple Story mají jistá pravidla, díky kterým vás prodejna „vtáhne“ a nebudete se v ní cítit ztraceni

Americký technologický gigant Apple provozuje v současnosti 425 značkových obchodů v 16 zemích. Nejvíc, 254, jich má v USA. Všechny obchody vycházejí z konceptu, na kterém se podílel zakladatel společnosti Steve Jobs.

Apple StoreApple Store | zive.czarchitekti a skláři se na některých Apple Storech pořádně vyřádili

Apple získal za uspořádání svých obchodů i řadu architektonických ocenění. Největší Apple Store na světě je v Amsterdamu. V USA se obchody Apple řadí na první příčku ve velikosti tržeb na metr čtvereční.

Apple StoreApple Store | zive.czApple Store, to jsou prostě trochu jiné obchody… Poznáte je na první pohled