Analytici: Samsung by letos mohl prodat až 55 milionů S6 a S6 Edge

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 Zdroj: CC BY 2.0: Karlis Dambrans Flickr

Analytici společnosti Forecast odhadli, že Samsung letos prodá 38 milionů kusů Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. Později odhad zpřesnili analytici Citibank, podle kterých by se měly letos prodeje vyšplhat na 46 milionů prodaných kusů. Zatím poslední odhady však ukazují, že by se mělo letos nových Samsungů Galaxy S6 a S6 Edge prodat až o 20 procent více.

Analytici DRAMeXchange odhadují, že Samsung obou modelů dohromady prodá rovných 55 milionů. Z jakých konkrétních propočtů jejich zvýšený odhad vychází, však zatím neuvedli.

Oba dva nové vlajkové modely se na trh dostanou v dubnu. Na nejvýznamnějších trzích po celém světě budou prodeje zahájeny 10. dubna, u nás si budeme muset počkat ještě o týden navíc.

Samsung odhaduje, že za první tři měsíce prodejů prodá 22,2 milionů kusů. Nakonec, nemusí být až daleko od pravdy, protože jen předobjednávky koncových distributorů a nadnárodních oprátorů již „spolykaly“ 20 milionů kusů.

Samsung
Samsung kromě mobilních telefonů vyrábí také televize, notebooky, tiskárny, fotoaparáty, domácí spotřebiče nebo zdravotnická zařízení. Zaměstnává zhruba 270 tisíc lidí v 79 zemích světa, ročně skupina utrží kolem 188 miliard dolarů.
Podle nejnovějšího žebříčku sestavovaného společností Brand Finance je jihokorejský Samsung – hned za americkým konkurentem Apple – druhou nejhodnotnější značkou světa. Průzkum ji ocenil na téměř na 79 miliard dolarů, což znamená, že si meziročně polepšila o 34 procent.