Anglická legendární skupina Def Leppard zahraje v Ostravě

Def Leppard

Def Leppard Zdroj: Profimedia.cz

Anglická legendární skupina Def Leppard zahraje v Ostravě. V tamní ČEZ Aréně vystoupí příští rok 22. května, o den později v Praze. Do Česka se kapela vrátí po 12 letech.

„Při plánování svého koncertního turné v roce 2015 Def Leppard nezapomněli ani na Českou republiku. Představí se v pražské O2 Aréně a ostravské ČEZ Aréně. Posluchači se mohou těšit na show plnou vynikajících skladeb z celé historie kapely,“ uvedl za pořadatele Miroslav Beinhauer.

Def Leppard patří mezi osm anglických kapel či umělců, jimž se dostalo ocenění Diamond Award v USA. V síni slávy dělají společnost takovým velikánům, jako jsou The Beatles, Elton John, Pink Floyd, George Michal, Eric Clapton a Bee Gees.

Poprvé v Česku kapela vystupovala v roce 1996 v pražské sportovní hale, kde představila album Slang. V roce 2002 následovalo album nazvané X. I tehdy kapela při světovém turné k tomuto titulu navštívila Česko, zahrála fanouškům v brněnské hale Rondo.

Def Leppard je jednou z nejúspěšnějších rockových kapel 80. a 90. let. Například jejich deska Pyromania se v americké hitparádě udržela celých 92 týdnů, z toho dva týdny na druhém místě. V roce 1987 zase formace vydala své nejpopulárnější album Hysteria, kterého se prodalo 16 milionů. V roce 1995 se kapela dokonce zapsala do Guinnessovy knihy rekordů, když v jednom dnu odehrála tři koncerty v různých koutech světa, a to v Maroku, Londýně a Vancouveru.