Asi čtyřicetiletý muž podváděl při směně peněz

Měnil peníze tak šikovně, až okradl obsluhu herny o šest tisíc korun.

V pátek v podvečer vešel do herna-baru v Kostelní ulici v Liberci neznámý muž. „Obsluhu požádal , zda by mu nevyměnila dvanáct tisíc, které měl ve stokorunách, za větší bankovky,“ vysvětlila tisková mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Obsluhující dívka souhlasila a přepočítala si bankovky, které muž na bar poskládal do čtyř hromádek. Při počítání obsluha zjistila, že v jedné hromádce chybí sto korun. Muž k hromádce přidal dvě padesátikoruny. „Mezitím dívka počítala na kalkulačce a pak mu peníze směnila,“ doplnila Suchánková.

Muž peníze rychle vzal a odešel. „Když si obsluha znovu přepočítala stokoruny, zjistila, že muž z hromady obratně vzal šest tisíc korun,“ popsala Suchánková.

Muž, který peníze měnil byl podle obsluhy plnoštíhlý, asi 170 centimetrů vysoký, rómské národnosti. Stáří dívka odhadla na čtyřicet let. Na sobě měl muž tmavé triko a tašku přes rameno. Pokud policisté pachatele dopadnou, hrozí mu za krádež až dvouletý pobyt ve vězení.

Policie zároveň varuje další možné poškozené. „Lidé by se měli vyvarovat směně peněz, většinou se jedná o starý trik, jak získat zpátky více peněz,“ uvedla policejní mluvčí.