Atrium v Hradci Králové se otevře v listopadu

Nákupní možnosti v centru východočeské metropole Hradce Králové obohatí už v listopadu nové obchodní centrum Atrium orientované na každodenní potřeby nakupujících.

Podle ředitelky společnosti Labartt Properties, která má na starosti pronájem prostorů v novém centru, Michaely Vyhňákové, je celé Atrium až na poslední jednotky pronajaté a mnohé značky se v Hradci Králové představí úplně poprvé. Složení nájemců prý bylo voleno tak, aby nakupující měli co nejpestřejší doplnění nabídky sousedícího OD Tesco. S ním je komorní obchodní galerie spojena vstupy v obou podlažích. Svá zastoupení budou mít v Atriu módní značky jako CCC Boty, M2 Shoes, Takko Fashion, Tally Weijl, Tom Tailor nebo Exe Jeans, Knihy Dobrovský, hračky Pompo, Sony Centrum a DM drogerie.

Developer a architekti z ateliéru Hangár mysleli na atmosféru a zázemí pro návštěvníky, na dostatek přirozeného oslunění i vzduchu. Pro návštěvníky bude připraveno přes 200 bezplatných parkovacích stání, část z nich také na střeše objektu. „Od počátku jsme věděli, že Hradec Králové vykazuje vysoce nadprůměrný počet čtverečních metrů maloobchodních prostor na jednoho obyvatele. Proto jsme s developerem záměrně rozvinuli koncept menšího, ale tím příjemnějšího obchodního centra, jež se obrací k lidem z okolí,“ uzavírá Michaela Vyhňáková.

#####Hradec Králové obchodníky přitahuje

Atrium není jediným obchodem, který v Hradci Králové letos nebo v nejbližších letech vznikne. Před několika týdny otevřel svou prodejnu u nového autobusového nádraží řetězec Lidl. Vedle Lidlu brzy otevře nový autosalon firma Porsche Hradec Králové. Obchodní centrum plánuje u fotbalového stadionu v Malšovicích postavit do roku 2013 německá ECE Projektmanagement. Slovenská HB Reavis chce v lokalitě Koruna nedaleko železničního nádraží postavit centrum Aupark. „Na jaře 2010 bychom chtěli mít územní rozhodnutí,“ řekl dnes ČTK mluvčí HB Reavis Roman Karabelli.

V plánu mají investoři také rozšíření obchodního centra Futurum na Brněnské třídě. Podle hradecké radnice zájem developerů o stavbu obchodních center ve městě stále roste. „Je to dáno velkou spádovou oblastí, která se po dovedení dálnice až do města a napojení R35 ještě zvýší. Atak řetězců na výstavbu v Hradci je větší než třeba v Brně,“ uvedl hlavní architekt královéhradecké radnice Petr Brůna. V Hradci Králové je nyní přibližně tisíc obchodů. Nákupní centra ve městě mají například řetězce Tesco, Ahold, Interspar, Baumax, Obi, Makro, Hornbach, Gigasport, Asko, Electro World, Kaufland.