Audi nechce za každou cenu elektromobily. Lepší je prý plug-in hybrid

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Autorevue

Audi se nebude pouštět do závodů v elektromobilitě s konkurenčním BMW či nastupující značkou Tesla. Zákazníci prý pořád raději koupí plug-in hybrid než čistý elektromobil. Aspoň si to tedy myslí šéf Audi Rupert Stadler, kterého vyzpovídal britský magazín What Car.

Šéf Audi tvrdí, že nemá smysl tlačit se na trh elektromobilů za každou cenu, když je ještě tak malý. Usuzuje, že zákazníci prostě auto s omezeným dojezdem a dlouhým nabíjením nechtějí. Podle jeho slov by prý zákazníci Tesly raději kupovali plug-in hybridní Audi Q7, protože chtějí nejen nízké emise, ale i velký dojezd.

Ten samozřejmě plug-in hybrid s pomocným spalovacím motorem poskytne. Stadler také tvrdí, že je výhodnější stavět plug-in hybridy z běžných modelů a nedělat kvůli tomu samostaný model vyžadující jinou technologii výroby a montáže. Podle něj se to automobilce BMW velmi prodraží.

Nové koncernové platformy už s takovou úpravou počítají, takže Audi prý nebude mít problém postavit plug-in hybrid z modelů A6, A8 i Q7, po kterých by prý poptávka byla hlavně ve Spojených státech. Pohon má obstarávat jak benzínový motor, tak nový efektivní dvoulitrový turbodiesel vyhovující nejpřísnějším emisním normám.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz