Audi R8 modelového roku 2012 ve speciální edici Exclusive Selection

Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition

Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition Zdroj: Autorevue.cz

Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition
Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition
Interiér Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition
Verze pro americký trh – desetiválec
Audi R8 V10 Exclusive Selection Edition
4
Fotogalerie
Blíží se nástup modernizovaného provedení a v USA představili speciální edici modelu Audi R8 Exclusive Selection.

Premiéra faceliftu řady Audi R8 je plánována na letošní autosalon v Paříži, ale ani stávající varianta sportovního modelu z Ingolstadtu ještě má co říci. Na sklonku tohoto měsíce budou moci zákazníci v USA v tamních dealerstvích značky Audi objednávat vozy Audi R8 Exclusive Selection Edition, přičemž celkově vznikne celkem jen 50 exemplářů.

Tyto stroje lze objednávat jak s manuálními, tak i s automatickými převodovkami R Tronic, přičemž slabších vozů Audi R8 V8 bude vyrobeno 20 kusů a silnějších R8 V10 pak vznikne 30. Vůbec poprvé se v paletě Audi R8 V8 objevuje matově šedé lakování Daytona Gray doplněné prvky z uhlíkových kompozitů na obou náraznících, speciálními devatenáctipalcovými litými koly, černou maskou chladiče či zadními lampami z verze Audi R8 GT.

Interiér speciální série Audi R8 V8 Exclusive Selection Edition je opatřen koženým čalouněním s rudými okraji sedadel a koberečků a stehováním volantu s tlustším věncem. Kůží je obšito také okolí standardní navigace. Součástí výbavy jsou kromě detailů z uhlíkových kompozitů také audioaparatura Bang & Olufsen Sound System nebo AMI.

Pro náročnější jsou připraveny vozy ze série Audi R8 V10 Exclusive Selection Edition, jež se na první pohled vyznačují bílým lakováním Ibis s černě zbarvenými doplňky, dvoubarevnými litými ráfky z Audi R8 e-tron a opět zadními svítilnami z R8 GT. Kožený interiér je opatřen alabastrově bílými prvky na přístrojovém štítě, středové konzole a stehování.