Auto jako záložní zdroj elektřiny. Ford F-150 posouvá hranice automobility

Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning Zdroj: Ford

Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
Ford F-150 Lightning
30
Fotogalerie

Elektrický pick-up může sloužit jako záložní zdroj energie v době dočasných výpadků, současně však může i pomáhat snižovat účty za elektřinu.

Automobilka Ford nedávno ohlásila spolupráci se společností Sunrun, jedním z předních amerických specialistů na solární energetiku. Díky tomuto partnerství by se nový elektrický pick-up Ford F-150 Lightning, o který je obrovský zájem, měl stát prvním americkým elektrickým truckem, který umožní napájet domácnost v případě výpadku sítě.

Společnost Sunrun by se měla stát preferovaným dodavatelem domácích nabíjecích stanic pro F-150 Lightning, včetně výkonného 80-amp wallboxu Ford Charge Station Pro a systému energetického managementu Home Integration System, který bude umožňovat využití energie uložené v baterii vozu pro napájení domácnosti.

Systém pracuje s technologií Intelligent Backup Power, kterou automobilka Ford poprvé představila právě v modelu F-150 Lightning. Tento model, ve verzi s prodlouženým dojezdem, pak nabídne baterii s kapacitou 131 kWh, přičemž do sítě dokáže dodávat výkon až 9,6 kW.

Více se dočtete na webu Auto.cz >>>
Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa?

Video placeholde
Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa? • Videohub