Baník je před jarem na marodce

Při návratu z Trnavy se autobus s hráči potkal s billboardem. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Fotbalisté Baníku Ostrava se blíží k závěru své zimní přípravy. V ní si vedli střídavě úspěšně. Zatímco slabší týmy z nižších soutěží s přehledem přehráli, proti špičkovým z Polska, Slovenska i Maďarska to už bylo o poznání horší. Baník zároveň trápí zdravotní problémy některých hráčů.

Minulý týden manšaft odjel na krátký kemp do Sence, během něhož odehrál dvě utkání. Jedno z nich proti Trnavě, která je po podzimu třetí v tabulce slovenské ligy. I když Baníkprohrál 0:2, trenér Pavel Malura byl přesto spokojený.

„Udělal jsem si dostatečný obrázek o výkonnosti hráčů. Do dalších zápasů by měla chodit základní sestava plus pár kluků, kteří budou připraveni pravidelně naskakovat. Je ale pravda, že těch zdravotních potíží, i když menších, máme teď docela dost,“ poznamenává trenér.

Tři zranění hráči

Kvůli zranění nedohrál přípravný souboj s Trnavou zkušený stoper Benjamin Vomáčka. „Odnesl si poranění žeber a obávali jsme se, že by tam mohla být i nějaká zlomenina. Naštěstí po vyšetření to vypadá, že by nemuselo jít o nic vážného, i když to je samozřejmě bolestivá záležitost,“ poznamenává trenér Baníku.

Vrásky na čele mu přidělává hlavně stav dvojice Slováků Baník je před jarem na marodce V ARÉNĚ. Zápasy Baníku se Spartou mají už léta vyhrocenou atmosféru. Foto 7/ Martin Straka
Pavola Poliačka a Milana Ferenčíka. Oba mají problémy s achilovkami a reálně hrozí, že nepoletí s týmem na soustředění do Turecka.

„U Ferenčíka očekáváme zlepšení, ale nezasáhl ani do jednoho utkání, takže bude pravděpodobně trénovat doma. Složitější je stav Poliačka. Když vynechal tréninky, všechno se stabilizovalo, jenže po zapojení do přípravy se bolesti ozvaly znovu. Uvidíme,“ říká kouč.

Otazník visí i nad dalším vývojemkolem Zdeňka Šmejkala. Původně se předpokládalo, že zřejmě start sezony nebude schopen vůbec stihnout, ovšem individuální příprava u něj postupuje nad očekávání dobře.

„Dokonce zvažuji, že by proti původním předpokladům odletěl s námi do Antalye. Budeme tam potřebovat dvacet hráčů, abychom zvládali porci zápasů, přesto se teď už tou myšlenkou opravdu zabýváme,“ uzavřel Pavel Malura. Aby starostí s marodkou nebylo málo, Baník při návratu ze Slovenska stihla i menší dopravní nehoda. V nepřehledném úseku těsně před hranicemi se do horní části vysokého vozidla zapletl uvolněný kabel billboardu, přetrhl se a prudce letící konec zasáhl dveře. „Byla to hrozná rána, vysypala se vnější část okna. Naštěstí nešlo o nic vážného. Domů jsme dorazili jen s tříhodinovým zpožděním, kdy jsme museli čekat na příjezd slovenských dopravních policistů a sepsání škod,“ uzavírá Malura.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY BANÍKU

4. února Baník–Bunjodkor
6. února Baník–Ruch
8. února Baník–Astana
12. února 2x Baník–Brno