Bentley Continental v edici Linley. Opět jen pro Čínu

Bentley Continental

Bentley Continental Zdroj: Autorevue.cz

Bentley Continental
Bentley Continental
Bentley Continental
Bentley Continental
Bentley Continental
5
Fotogalerie
Není žádným tajemstvím, že rozvojové trhy patří k razantně rostoucím odbytištím pro zavedené automobilky. To se týká především luxusních značek a Číny, takže ani nepřekvapí, že většina z nich čas od času představuje speciální série připravené výhradně pro potřeby prominentů komunistického režimu.

Teprve před několika dny byla řeč o modelu BMW Z4 Flame Edition, nyní vám představíme sérii pouhých 10 vozů připravenou automobilkou Bentley, pro kterou je Čína v současnosti největším trhem.

Vozy této edice vycházejí ze sedanů Bentley Continental Flying Spur a nesou označení Linley podle stejnojmenné britské značky, jež se na jejich vzniku podílela. Automobilka Bentley ve svém oficiálním vyjádření uvádí, že „instalace prvků Linley zapůsobí na zákazníky, kteří ocení původ, rodokmen, řemeslné zpracování a jedinečný vzhled.“

I v tomto případě jde o čistě kosmetické změny. Vozy Bentley ze série Linley se vyznačují obklady z růžového dřeva namísto standardního ořechu, které najdete prakticky po celém interiéru. Většinu z těchto dýh zdobí spirálové motivy tvořené ruční intarzií. Na rozdíl od trendů civilizované části světa jsou Bentley Continental Linley standardně připraveny pro kuřáky, kteří na zadních sedadlech najdou potřebné vybavení pro svoji zálibu. Za středovou loketní opěrou mezi zadními sedadly se nachází bar s vestavěnou chladničkou.

Autorevue.cz