Blafák od Berounské Lvice

Hráčka berounského celku v ledním hokeji Kateřina Mrázová rozhodla finále mistrovství světa v in-line hokeji proti Kanadě, fantastickým blafákem zařídila pro Česko zlato.

Již v jedenácti letech nastupovala dnes osmnáctiletá Kateřina Mrázová v ženské extralize ledního hokeje v dresu týmu Berounské Lvice. „Katka je bezkonkurenčně nejlepší hráčka tady v Berouně a patří k absolutní špičce v republice. V in-line hokeji náleží ke světové třídě, což dokázala tím krásným blafákem do backhandu ve finále proti Kanadě. Důležité je, že se prosazuje i mezi dorostenci, kde už je to často celkem na ostří nože,“ řekl o své svěřenkyni trenér Berounských Lvic Václav Roztočil. Jakých sedm radostí vyplňuje život této talentované dívky, která zajistila pro národního Českého Lva zlato z mistrovství světa?

Lední hokej

Dnes hraji ligu staršího dorostu v Kolíně a od svých jedenácti let, kdy si mě vyhlédl pan trenér Roztočil, hraju na střídavý start za ženský tým Berounské Lvice. Loni se mi při zápase přetrhly oba křížové vazy v koleni. Doktor Dvořák v Berouně mi je ale dal tak do pořádku, že jsem letos stihla už dvě mistrovství světa.

Hudba jako relax

Hudbu poslouchám velmi ráda. Uvolňuje mě a sluchátka na uších nosím opravdu velmi často. Hudba je velmi příjemná v tom, že ji mohu v životě kdykoliv zapnout a taky kdykoliv vypnout. To se bohužel o ostatních činnostech říct nedá.

In-line hokej

Mám ráda také in-line hokej, který hraju čtvrtým rokem. Tento sport jsem začala dělat pro zlepšení kondice a pro zábavu. Vždycky je tam prima parta. Úroveň in-line hokeje se výrazně zlepšila, což se projevilo i na letošním mistrovství světa v Berouně.

Přátelé

Velmi ráda potkávám všechny svoje kamarády a známé, kterých mám opravdu hodně. Bohužel se všemi se vídám opravdu málo. Je mi to tak vzácné, že to považuji i za jeden ze svých velkých a milých koníčků.

Adrenalin

Byla jsem si skočit padákem, loni jsem absolvovala kaňoning a letos jsem si chtěla skočit bungee jumping. To však kvůli mému operovanému kolenu nešlo. To by mě pan doktor z Berouna asi už roztrhl.

Jídlo

K mým velkým koníčkům patří konzumace chutného jídla, zejména pak v kruhu přátel nebo rodiny. Má to však jeden háček. Vaření totiž nemám ráda. Táta mě sice furt přesvědčuje, že mě to brzo začne bavit. On to tedy ještě neví, ale zatím to na to vůbec nevypadá…

Sněžné prkno

Tento sport se mi termínově kryje s ledním hokej a tudíž mi na něj nezbývá téměř žádný čas. Na hory se podívám maximálně jednou za rok a opravdu s lítostí pak odjíždím zpátky do nížin. Na prkně jezdím od svých šesti let a pořád mám co zdokonalovat.