Bohuš si zase kúpí všecky. V Dědictví II.

Bolek Polívka píše scénář pokračování filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag.

Tak. A teď si vás kúpim všecky. Tuto památnou větu říká v závěru kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag milionář s rádiovkou Bohumil Stejskal. Nejspíš bude mít příležitost. Herec Boleslav Polívka chystá pokračování.

„Na druhém dílu se pilně pracuje, i když zatím pouze ve stadiu příprav,“ potvrdil Polívkův manažer Ladislav Krapek, který je i novým šéfem Divadla Bolka Polívky.

Nápad na pokračování Dědictví uzrál v Polívkově hlavě loni v létě při oslavách jeho šedesátin. Herec už píše scénář, ale dává si na čas. „Řídím se pravidlem, co můžeš učiniti zítra, nečiň dnes. A kdybys to mohl učiniti až pozítří, udělej si zítra volno,“ řekl se smíchem Polívka, který shání na natáčení peníze. Film má stát kolem čtyřiceti milionů korun.

Děj ani obsazení nechce Polívka prozradit. S jistotou pouze řekl, že volné pokračování nebude režírovat Věra Chytilová. „Doufám, že se alespoň ujme jakési supervize při natáčení. Jméno režiséra doposud vybíráme a mám i pár tipů. Kdo to ovšem bude, neprozradím. Hrozně moc bych si ale přál, aby v jedné z hlavních rolí opět excelovala Dagmar Havlová,“ doplnil Polívka.

Důvod tajností kolem příprav filmu je podle Polívkova manažera prostý. „Dokud nejsou jisté peníze, nic není oficiální,“ upozornil Krapek s tím, že, první klapka filmu by mohla padnout už příští léto, pokud půjde vše podle plánu.

Na případné pokračování se těší i v Olšanech na Vyškovsku, kde se první film natáčel. Spousta místních si v Dědictví zahrála různé epizodní role. Velká část z nich už ale zemřela. Stejně jako Jozef Kroner, který hrál postavu pana Košťála. Ten s Bohušem Stejskalem navštívil noční klub.

Jednu z nejúspěšnějších českých komedií vidělo v kinech přes deset milionů diváků. Film se promítal i v Rusku nebo v Německu.