Boleslav pošle na zteč Milroye

Extraligový kádr Mladé Boleslavi doplnil kanadský útočník.

Hokejový tým potřebuje zacelit mezeru v sestavě po Kanaďanu Jordanu Krestanovichovi. Svými výkony Středočechy nepřesvědčil a Boleslav opustil. Vedení klubu proto sází na sedmadvacetiletého rodáka z Edmontonu Duncana Milroye. „Zavolal mi sportovní manažer Milan Hnilička. Říkal, že by o mě stál,“ říká útočník o svém přesunu ze zámoří.

Jednou chce do KHL

Duncan Milroy sní o angažmá v Kontinentální lize. „Je to pro mě číslo jedna. Každý hráč chce hrát co možná nejlepší soutěž,“ říká Milroy. Na východ se chce dostat přes českou extraligu. „Zdejší nejvyšší soutěž získává v Evropě respekt. Vše je ještě umocněné českým vítězstvím na mistrovství světa,“ vysvětluje Milroy. Věří, že mu boleslavské angažmá pomůže přivyknout evropskému pojetí hokeje. „Abyste se dostal na vrchol, musíte hrát těžká utkání s dobrými hráči. Je to pro mě příležitost naučit se jiný styl hry. Rychlý a dravý hokej,“ míní Milroy.
Jeho působení v Mladé Boleslavi není první na starém kontinentě. Před dvěma lety odehrál sezonu v německém Ingolstadtu, za který nastoupil v devětačtyřiceti zápasech. Dosáhl průměru jednoho kanadského bodu na odehrané utkání. I proto se mu ozval klub z města automobilů. S přizpůsobením by hokejista, jenž nastoupil k pěti utkáním NHL za Montreal a připsal si jednu asistenci, neměl mít problém. „Doufám, že splní očekávání. Bruslařsky je na tom velmi dobře a fyzicky je také připravený. Má i velmi dobrou střelu. Záleží na něm, jak se prosadí,“ říká o Kanaďanových přednostech asistent trenéra Leo Gudas. Je Duncan Milroy posledním hráčem, který přišel před sezonou do Mladé Boleslavi? „Byl bych rád, kdyby tým ještě posílil. To ale záleží na tom, jestli se dá takový hráč ještě sehnat,“ upozorňuje Gudas na blížící se start extraligy. Ta začíná v pátek 17. září.

Baráž si nepřipouští

Od nových spoluhráčů má mladý Kanaďan informace ohledně záchranářských starostí Bruslařského klubu v uplynulých letech. Ví, že mužstvo opakovaně hrálo baráž.
„Právě proto můžeme jen stoupat. Mým cílem je udělat hodně bodů v kanadském bodování a připravovat šance pro své spoluhráče,“ říká Milroy s tím, že má jasno, jak se vyhnout nepříjemnostem. „Spoluhráči cítí, že letos mají větší šanci dostat se výš, třeba do play-off. Loni ztratili hodně zápasů o jediný gól. Na přípravu máme ještě více než týden,“ podotýká Duncan Milroy