Bolt kraloval na trati i virtuálním prostoru

Usain Bolt

Usain Bolt Zdroj: CTK

Jamajský sprinter Usain Bolt měl ve čtvrtek svůj šťastný den. Podle očekávání zvítězil v běhu na 200 metrů, když zaběhl trať ve svém letošním maximu 19,32 sekundy. Stal se tak prvním člověkem v historii, který obhájil prvenství v obou závodech. Neméně náročný výkon pak zopakoval o něco málo později na internetovém Twitteru.

„Děkuji všem svým skutečným fanouškům a lidem, kteří mi věřili. Je jisté, že nyní jsem se stal živou legendou,“ poděkoval populární sprinter po závodu svým obdivovatelům ze svého iPhonu na Twitter účet. To zřejmě ještě netušil, že se dostal do čela dalšího olympijského žebříčku.

U příležitosti sledovaného závodu a jeho vítězství totiž padl olympijský rekord v počtů tweetů, které uživatelé odeslali během jediné minuty. Bylo jich víc než 80 tisíc a nejrychlejší muž planety se tak stal rekordmanem i na nejpopulárnější mikroblogovací službě světa.

Jiným internetovým sportovním rekordem z dubna tohoto roku se mohou pochlubit fotbalové kluby Barcelona a Chelsea. Těm Twitter naměřil během zápasu semifinále Ligy mistrů 13 684 tweetů za vteřinu. Stalo se tak v okamžiku, kdy Fernando Torres v dresu Chelsea srovnal zápas na 2:2 a zajistil svému klubu účast ve finále.