Bonnie Tyler v dubnu vystoupí na třech koncertech v Česku

Bonnie Tyler

Bonnie Tyler Zdroj: Profimedia.cz

Zpěvačka Bonnie Tyler, jejíž charakteristický chraplavý hlas patří k populární hudbě 70. a 80. let, v dubnu příštího roku vystoupí na třech koncertech v ČR.

Za doprovodu své kapely zazpívá 22. dubna v Brně, o den později v Ostravě a 25. dubna v pražském Fórum Karlín. Předtím 21. dubna vystoupí v Bratislavě.

„Písně Bonnie Tyler se staly inspirací i pro české autory a interprety. Mnozí si jistě vybaví chytlavý text Eduarda Krečmara s názvem Jen se hádej skladby It's a Heartache v podání Karla Gotta, Lucie Vondráčková zase boduje s písní Ať je jak vítr, v originále I Need a Hero,“ připomněl za organizátory Martin Zvoníček.

V České republice se Tylerová představila před čtyřmi lety na pražské zastávce turné nazvaného Ravishing: The Best Of.

Třiašedesátiletá Tyler, narozená jako Gaynor Hopkins, svou profesionální hudební kariéru začala v polovině 70. let. Hned její první singl Lost in France se v britské hitparádě umístil v první desítce. V roce 1977 vydala první sólové album s názvem The World Starts Tonight. Úspěch zaznamenalo i album Faster Than the Speed of Night, vydané v roce 1983, jehož hlavním tahákem byla dodnes populární skladba Total Eclipse of the Heart. Spolupracovala i s jinými muzikanty, známá je například písnička Islands, kterou nazpívala pro stejnojmenné album Mika Oldfielda.

Počátek 90. let přinesl zpěvačce úpadek popularity. Zatím poslední položkou v soupisu jejích studiových alb je deska Rocks and Honey z loňského roku.