Boris Bokaj je na odchodu z Arrows

Nadhazovač Arrows Boris Bokaj je se skončenou sezonou spokojený.

Mimořádně úspěšnou sezonu má za sebou baseballový nadhazovač Arrows Ostrava Boris Bokaj. Nejprve si zahrál za český národní tým na mistrovství světa v Praze, a poté se se svým týmem Arrows dostal až do finále extraligy, kde ale bohužel ostravští opět nestačili na brněnské Draky, s kterými prohráli 3:O na zápasy. „Hlavně extraliga mě potěšila, protože do soutěže jsme vstoupili špatně a konečné druhé místo je obrovský úspěch,“ řekl třiadvacetiletý Bokaj. Dalším jeho vrcholem letošní sezony byl světový šampionát, kde ale Češi nepostoupili ze skupiny do další fáze turnaje. „Je vidět, že na týmy jako je Mexiko, Austrálie nebo Tchaj-wan prostě ještě nestačíme. Ale se svým výkonem můžu být docela spokojen. Na nadhozu se mi dařilo a soupeř na mě neudělal ani jeden bod,“ prozradil Bokaj.

Boris Bokaj chce změnit působiště

Ostravský nadhazovač není v národním týmu žádný nováček. Na stejné akci startoval už před čtyřmi lety. „Tenkrát mistrovství pořádalo Holandsko a považuji to za největší sportovní zážitek. Bylo to tím, že jsme se vůbec poprvé probojovali na podobnou akci a to prostředí, ve kterém jsme hráli, no prostě nádhera,“ zasnil se mladý muž. A právě Holandsko může být další zastávkou v jeho kariéře. „Jsem v kontaktu s týmem Konica Minolta Pioneers, ve které působil také Jan Řeháček (bývalý nadhazovač Arrows). Ve hře je ale i Německo klub Saarbrücken. Vše by se mělo vyřešit do konce listopadu. Kdybych si ale měl vybrat, raději bych zamířil do Holandska. Tam se hraje nejlepší evropská soutěž,“ sdělil Bokaj.

Bokaj možná převezme stavební firmu

Nadějný nadhazovač přesto ví, že i když bude zkoušet štěstí v zahraničí, nezabezpečí se na celý život. „Důležité je vzdělání. Právě dokončuji bakalářské studium. A kdoví, třeba jednou převezmu po otci stavební firmu. Určitě by mě to bavilo,“ sdělil Bokaj. Za to, že je z něj úspěšný baseballista, „může“ jeho sestra. „Když mi bylo dvanáct, často jsme chodili kolem baseballového hřiště a sestra mě přemluvila, abych to vyzkoušel. Od té doby hraji,“ pověděl Boris Bokaj.