Britský Twitter zavede zvláštní tlačítko pro hlášení výhrůžek

Twitter

Twitter

Sociální síť Twitter chce omezit počet hanlivých vzkazů na síti. Rozhodla se proto zavést nová opatření včetně speciálního tlačítka pro hlášení nevhodných sdělení. Společnost to oznámila zároveň s omluvou několika ženám v Británii, které se na Twitteru staly terčem urážek či hrozeb smrtí a znásilněním.

Twitter se dostal pod rostoucí tlak a vyžadovala se od něj reakce, když se někteří jeho uživatelé zaměřili na několik britských poslankyň, novinářek a na feministickou aktivistku Caroline Criadovou-Perezovou. Té se podařilo dostat podobiznu britské spisovatelky z 19. století Jane Austenové na novou desetilibrovku.

Šéf britského Twitteru Tony Wang sdělil, že nadávky, jež ženy obdržely, jednoduše nejsou přijatelné, v reálném světě ani na Twitteru.

Britský Twitter rovněž uvedl, že se rozhodl zvýšit počet zaměstnanců, kteří se nevhodnými zprávami budou zabývat. Také sdělil, že společnost na svou internetovou stránku a platformy používané v mobilních zařízeních přidá tlačítko pro hlášení zneužití. To bylo dosud dostupné jen v aplikaci Twitteru pro chytré telefony iPhone od Applu.

Policie kvůli výhrůžkám znásilnění vůči Criadové-Perezové rovněž zadržela dva muže.