Brno nabízí kulturně-gastronomickou procházku městem

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Vedle nového a už spuštěného informačního webu pro turisty, kteří zavítají do Brna, připravilo Turistické a informační centrum i organizovanou a komentovanou procházku po sedmi zajímavých gastro zařízeních s kulturním a gastronomickým obsahem.

Lidé během 3,5 hodiny navštíví sedm podniků mimo brněnské centrum, kde ochutnají místní speciality a zároveň se dozvědí o historii a významu místa a také o provozu podniku, řekla dnes na tiskové konferenci Eva Formánková z městské destinační agentury.

Vycházka se koná každý pátek od 15:00, sraz účastníků je na Kraví hoře na konečně tramvaje číslo čtyři. Vstupenky, v jejichž ceně jsou i ochutnávky, stojí 450 korun a lze je objednat v turistickém informačním centru. „Původně šlo o projekt pro lidi, kteří nebyli z Brna, ale může být zajímavý i pro místní, kteří okolí centra tak dobře neznají a rádi poznávají své okolí pomocí chutí,“ uvedla Formánková.

Mezi zastávky patří restaurace, bistra, pražírna kávy, procházka končí ve vinárně ochutnávkou moravských vín. „V každé potrvá zastávka 20 minut a jídla bude tolik, aby se návštěvníci nepřejedli, ale všechno dobře ochutnali,“ řekla Formánková. Lidem se budou věnovat přímo majitelé podniků, představí jeho fungování i koncepci.

Procházky využívají brněnského „gastro boomu“ posledních let, kdy ve městě vznikla řada restaurací různých stylů, mnoho kaváren a dalších podniků.