„Budeme jak Drogba a Defoe“

Fotbalisty Břeclavi posílil útočník Jan Veselý z Bystrce. Se Slovákem Bielčíkem by měli být postrachem obran.

Kolohnát a prcek. Síla a rychlost. Bude to fungovat? V Břeclavi si slibují od útočné dvojice Veselý – Bielčík jediné: branky. A co možná nejvíce.

„Myslím, že nám tihle dva a jejich souhra prospějí. Útok zatím není naší silnou stránkou, ale oni by to mohli změnit,“ říká obránce MSK Ivo Michal. „Můžeme hrát jak nakopávané balony, tak po zemi,“ přemýšlí nad výhodami břeclavský zadák.

V jednom má pravdu, žádný brankostroj se od Břeclavských nikdy nečekal. A pokud na jih Moravy putovaly tři body, většinou to bylo o „prsa“. Změnit to může nové složení útoku, rychlonohý Slovák David Bielčík a silový útočník Jan Veselý, který přišel na hostování z Bystrce, loňského sestupujícího z MSFL.

Nejde ale o neznámou tvář, Veselý oblékal dres Břeclavi ještě na konci roku 2007. Od té doby hrál v Jihlavě, Kroměříži a naposledy právě v Bystrci. „Musím říct, že kádr Břeclavi je teď silnější. Je tady dobrý mix zkušených a mladých hráčů,“ libuje si blonďatý forvard, který zažil parádní návrat do břeclavských řad.

Centr, hlavička a gól. Přesně v jeho stylu. V prvním kole na trávníku HFK Olomouc to byl on, kdo se podepsal pod tři body. „Jsem maximálně spokojený, z toho vítězného gólu v prvním kole mám ohromnou radost. Prostě jsem splnil, s čím jsem na hřiště šel,“ dodává skromně vysoký střelec.

To fotbalový rychlík a pravděpodobně budoucí parťák Veselého na hrotu jeho trefě jen přihlížel. S bolavým ramenem toho moc nezmohl. „Vítězná sestava se přece nemění. Když mi to bude pálit, obejdu se v útoku i bez Davida,“ vtipkuje Veselý na adresu spoluhráče Bielčíka.

„Já hlavně doufám, že brzo budu ve formě. S Honzou bychom mohli být výbornou dvojkou,“ přidává se Bielčík.

A taky sebevědomou. Oba si věří, hlavně v pokutovém území. Slovenský rychlík to ukazoval v minulé sezoně, Veselý dal pochybovačům odpověď hned na startu soutěže. „Neznáme se, ale to neznamená, že by to nemohlo fungovat. Díky své postavě by mi mohl sklepávat balony,“ představuje si Bielčík.

Na pohled ideální spolupráce. Bude to ale skutečně klapat? „Myslím, že jo. Je to nadsázka, ale mohlo by z nás být tandem, jako kdyby spolu hráli Drogba a Defoe,“ směje se Veselý, když loví z paměti jména elitních střelců z anglické ligy.

Podle Michala se budou oba útočníci zlepšovat. „Honza nepřišel v žádné velké formě. Dokonce se mi zdál na tréninku trochu zanedbaný. Gól ale nakonec dal. A jakmile se k němu přidá Bielčík, můžeme být hodně silní,“ míní šéf břeclavské obrany.