Budoucnost stravenek je v digitálu. O elektronické stravenky je stále větší zájem

Stravenky jsou jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů

Stravenky jsou jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů Zdroj: Shutterstock

Nejčastějším důvodem, proč lidé volí elektronické stravenky, je pohodlí a úspora času.

Stravenky jsou jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů

Stravenky zaměstnancům umožňují chodit pravidelně na obědy a mít tak lepší životosprávu. Zaměstnavatelům umožňují stravenky nebo stravenkové karty ušetřit až 33,8 % na odvodech za sociální a zdravotní pojištění. Stravenky mají svoji přidanou hodnotu i pro partnerské restaurace, kterým stravenky přivádějí opakovaně zákazníky.

Digitální stravenky = zvýšení komfortu

Hlavním důvodem zavedení platebních karet Edenred Benefits Card a Ticket Restaurant Card bylo především zvýšení komfortu uživatelů, klientů i partnerů.

S digitálními stravenkami odpadá klasické klišé: „na stravenky vracíme do 5 Kč“.S digitálními stravenkami odpadá klasické klišé: „na stravenky vracíme do 5 Kč“. | Edenred CZ

Výhody pro zaměstnance

Uživatelům platebních stravenkových karet, které Edenred vydává ve standardu Mastercard, přinášejí především možnost platby na korunu přesně. Odpadá tedy klasické stravenkové klišé: „na stravenky vracíme do 5 Kč“. Zároveň už není potřeba nosit nepraktické papírové poukázky. Jednoduchost využití tohoto benefitu má podporovat primární cíl stravenek: pravidelné a kvalitní stravování během pracovního dne.

Výhody pro firmy

„Firmy, které přejdou na elektronické stravenky, si sníží administrativní zátěž, třeba i tím, že zaměstnancům nemusejí složitě rozdávat obálky se stravenkami," říká Jakub Ryba (Marketing & Innovations Director, Edenred CZ).

Jakub RybaJakub Ryba | Edenred CZ

Výhody pro restaurace

Restauracím a dalším partnerům přijímajícím stravenky pak snižují čas při placení, redukují pracnost s přepočítáváním a vracením stravenek vydavateli a především zrychlují cash flow – peníze z elektronických karet dostávají naši partneři do 48 hodin od platby. Aktuálně probíhá 95 % všech plateb bezkontaktně, což s ohledem na to, že drtivá většina plateb je pod 500 Kč a tedy bez nutnosti použít PIN, činí platbu u obchodníka extrémně rychlou. Více informací o produktech naleznete na edenred.cz.

Apple Pay i Google Pay

Společnost Edenred navíc jako jedna z osmi prvních institucí v České republice spustila v únoru službu mobilní platby pomocí Apple Pay, která doplnila službu Google Pay, jež byla společností Edenred spuštěna v červnu 2018. Nárůst využívání této služby, díky které si můžete platební kartu nahrát do telefonu a nechat ji doma, je obrovský.

Ze statistik vyplývá, že ke konci června byly karty Edenred přidány do více než 51 000 zařízení jako jsou telefony, chytré hodinky či fitness náramky. Počet mobilních transakcí pomocí Google Pay a Apple Pay se mezi prosincem a srpnem téměř zdesetinásobil a tvoří nyní zhruba 10 % veškerých transakcí na kartách vydávaných společností Edenred.

Aplikace TicketCard by Edenred

Platební karty Edenred se zaměstnaneckými benefity lze dnes využívat na více než 20 tisících terminálů po celé České republice. Jejich seznam je přehledně uveden, společně s aktuálním zůstatkem a historií transakcí na kartě, v aplikaci TicketCard by Edenred, dostupné jak na Google Play tak i v App Store. Aplikaci, kterou má aktuálně nainstalovanou na svém telefonu více než 100 000 lidí, si její uživatelé velmi cení – hodnotí ji nejlépe z dostupných konkurenčních aplikací, a to známkou převyšující 4* na Google Pay i App Store (data k červenci 2019).