Bývalá fotbalová hvězda Ronaldo váží skoro 120 kilo

Ronaldo Luiz Nazario da Lima

Ronaldo Luiz Nazario da Lima

Dlouho přísně střežené tajemství bylo odhaleno - bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo váží rok a půl po skončení kariéry 118 kilogramů. Výrazné nadváhy se dvojnásobný brazilský mistr světa pokusí zbavit v televizním pořadu během následujícího čtvrt roku.

Od nadbytečných kilogramů má Ronaldovi pomoci zdravá strava a tělesný pohyb, který mu v poslední době chyběl. Trojnásobný vítěz ankety přiznal, že po odchodu z profesionálního fotbalu přestal sportovat.

„Dvacet let jsem byl vrcholovým sportovcem, což znamená velké odříkání. Proto jsem si dopřál čas nicnedělání, aby moje tělo pochopilo, že už je po všem,“ uvedl Ronaldo při zahájení odtučňovací kúry. „Když člověk sportuje, žije se mu mnohem lépe,“ uznal šestatřicetiletý Brazilec.

Ronaldo Luis Nazario de Lima v létě 2012Ronaldo Luis Nazario de Lima v létě 2012 | Profimedia.czRonaldo Luis Nazario de Lima letos v létě

Bývalý kanonýr Barcelony, Realu Madrid či obou milánských velkoklubů sváděl boj s nadváhou už v posledních letech své kariéry. „Jsem bez kondice, všechno mě unaví a pořád mě něco bolí. Občas když jdu nahoru do pokoje, nemůžu popadnout dech,“ uvedl Ronaldo. V úvodu televizní reality show také přiznal, že v 28 letech začal s kouřením. I cigaret se bude muset v příštích třech měsících vzdát. „Letos jsem přestal a pět měsíců nekouřil, ale pak zase začal,“ řekl.