C&W přebírá do stoprocentního vlastnictví společný podnik poskytující služby správy budov

Společnost Cushman & Wakefield převzala do svého výlučného vlastnictví společný podnik Corporate Occupier Solutions – „COS“. Tento podnik vytvořila společně s firmou EC Harris v roce 2006. Společný podnik k 1. květnu 2011 zanikl a facility management v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky (EMEA) se stal nedílnou součástí Cushman & Wakefield. Děje se tak v souladu se strategií firmy zaměřenou na globální rozvoj a sjednocení služeb v oblasti správy budov.

Na základě strategického rozboru společností Cushman & Wakefield i EC Harris bylo rozhodnuto, že jediný vlastník lépe zajistí požadované zaměření i globální rozměr, na jehož základě bude možno nadále rozvíjet a rozšiřovat podnikání a získávat nové kontakty. Pokud jde o stávající klienty, nedojde k žádnému přerušení činnosti, a všichni zaměstnanci přejdou do divize Corporate Occupier & Investor Services (CIS) společnosti Cushman & Wakefield.

EC Harris bude v souladu se stávajícím uspořádáním i nadále poskytovat podporu některým klientům COS a hodlá dále rozvíjet vlastní realitní činnost a poskytování služeb v oblasti správy budov klientům z řad obchodních společností, a to prostřednictvím vlastních poradenských a projektových služeb a činností v oblasti facility managamentu, v nichž zaujímá vedoucí postavení na trhu.

John C. Santora, prezident a generální ředitel divize CIS firmy C&W k tomu uvedl: „Převzetí padesátiprocentního podílu společnosti EC Harris ve firmě COS odpovídá strategii společnosti Cushman & Wakefield ohledně rozvoje a rozšiřování jejího celosvětového působení v oblasti facility managementu. Bývalý společný podnik jsme včlenili do naší divize Corporate Occupier & Investors Services. Ta zajišťuje realizaci realitních strategií velkých mezinárodních korporací a majitelů nemovitostí.“