Čechy začaly na Googlu zajímat akcie ČEZu, ve vyhledávání rostly nejvíce

ČEZ

ČEZ Zdroj: Tomas Novak/Euro

Největší zájem Čechů na internetu letos vzbudily akcie ČEZ, mobilní hra Agar.io a třetím skokanem v počtu hledání bylo mistrovství v ledním hokeji. Vyplývá to z žebříčku vyhledávače Google. "První místo v žebříčku trendových výrazů zpravidla obsazují známé osobnosti, hry nebo zásadní události. Akcie společnosti ČEZ na špičce jsou pro nás překvapením," uvedl marketingový manažer Google ČR Michal Zachar.

Žebříčkem osobností, o které letos nejvíce vzrostl zájem, významně zahýbaly partnerské záležitosti Romana Vojtka, který se tak vyhoupl až na první místo. Za ním skončil hokejista Dominik Simon a fotograf Jan Saudek. Poprvé se mezi top deset skokanů mezi celebritami dostal jeden z YouTuberů. Výrazný hráč počítačových her a bavič FattyPillow obsadil desátou příčku.

Nejhledanějšími výrazy ve spojení s letopočtem 2015 byly zatmění slunce, hokej a superstar. V globálním žebříčku největší nárůst zaznamenal basketbalista Lamar Odom, satirický časopis Charlie Hebdo a hra Agar.io. Největšími skokany mezi spotřební elektronikou jsou iPhone 6S, Samsung Galaxy S6 a Apple Watch. Trendové výrazy ve Vyhledávači Google za rok 2015

Trendové výrazy ve Vyhledávači Google za rok 2015
1. akcie čez aktuálně
2. agario
3. ms hokej 2015
4. pixwords
5. 50 odstínů šedi
6. výměna manželek
7. velikonoce 2015
8. windows 10
9. eurojackpot
10. zatmění slunce

Zdroj: Google