Cena za Beneše? Víc než 5 milionů

Po čtyřech letech SK Kladno opouští první fotbalovou ligu a bude se snažit o co nejrychlejší návrat.

Fotbalové Kladno se neudrželo mezi českou elitou. Co ligový pád může přinést? „Bude složitější sehnat peníze a udržet nějaké hráče,“ říká ředitel Eduard Novák. Klub jedná, kdo mužstvo povede. Jisté je, že zůstanou Stanislav Hejkal s Filipem Toncarem. A kdo přijde jako hlavní trenér? Volný je třeba Miroslav Beránek. „O tom je předčasné uvažovat. Řešíme tisíc jiných problémů,“ tvrdí Novák.

O všem rozhodnou peníze

On sám považuje uplynulý ročník první ligy za smolný: „Bodovali jsme jen ve dvou měsících, a to je málo. Na sestupu se výrazně podepsal i nucený strahovský azyl.“
Mužstvo před zahájením druhé ligy změní tvář. Na hostování jsou v Kladně Lička, Novotný a Tatanašvili, smlouva 30. června vyprší Pavlíkovi, Szabovi, Grossovi a Cigánkovi. „Tihle hráči budou na trhu volní,“ poznamenává Novák. Kladenským kopačkám odrostl i Vít Beneš. „Pro nás by bylo výhodnější, kdyby odešel na hostování. Jeho cena ještě poroste,“ říká ředitel. Před třemi lety odešel z Kladna do Mladé Boleslavi Václav Kalina za pět milionů korun. Za Beneše chtějí víc. „Nedokážu říct, jestli to bude šest, deset nebo patnáct milionů.“ Podle Nováka mohou přestoupit i Peter Mráz a Tomáš Strnad.
Pokusí se Kladno o okamžitý návrat do ligy? „O všem rozhodují peníze. Když se tým vhodně doplní, proč by se nemohl hned vrátit?“ dodává Novák.