Češi skončili na turnaji v Moskvě druzí

Jakub Štěpánek a Zbyněk Irgl se radují

Jakub Štěpánek a Zbyněk Irgl se radují Zdroj: CTK/AP/Ivan Sekretarev

Českým hokejistům se další turnaj série Euro Hockey Tour vyvedl. Na Channel One Cupu, který se konal v Moskvě, obsadili druhé místo. Rozhodlo o tom vítězství na samostatné nájezdy proti domácímu Rusku. Turnaj vyhráli Švédové.

Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika vstoupili do turnaje čtvrteční porážkou se Švédskem. Tento zápas se českému týmu nevydařil ani po herní stránce. V dalších utkáních už ale přišlo zlepšení. Češi nejprve porazili Finsko vysoko 5:1 a ve včerejším zápase pak hráli s domácím Ruskem v přímém souboji o druhé místo. Češi vstoupili do utkání lépe než Rusové.

Po 31 vteřinách se dostali do vedení gólem Romana Červenky. Rusové ale dokázali utkání otočit a český tým pak celý zápas dotahoval. Nejprve na 2:2 vyrovnával opět Červenka, na 3:3 pak Tomáš Rolinek.

 

O vítězi nerozhodlo ani prodloužení a došlo na samostatné nájezdy. Ty se staly soubojem Zbyňka Irgla a ruské hvězdy Alexandra Radulova. Ruský útočník proměnil dva ze tří nájezdů, Irgl byl stoprocentní. Jeho tři proměněná trestná střílení znamenala vítězství českého týmu 4:3 a jeho konečnou druhou příčku na turnaji. V celkovém pořadí Euro Hockey Tour jsou Češi zatím třetí. Na první Rusy ztrácejí
čtyři body.

„Hráli jsme dobře od začátku, ale udělali jsme pár vyloučení když nás Rusové donutili k faulům, a v přesilovkách se dostali na koně. Ale dokázali jsme pokaždé na jejich gól odpovědět. Byl to dobrý zápas. Nemusíme se stydět za to, co jsme tu předvedli,“ uvedl pro ČTK autor dvou branek Červenka.