Česko-slovenské hry Space Engineers už se prodalo přes milion kopií

Space Engineers od Keen Software House.

Space Engineers od Keen Software House. Zdroj: Keen Software House

Česko-slovenská společnost Keen Software House dosáhla významného milníku, když se jí podařilo prodat přes milion kopií vyvíjené hry Space Engineers. Firmě se to podařilo zhruba za rok. Vesmírní inženýři se na internetový herní obchod Steam dostali v říjnu loňského roku.

Space Engineers lze přirovnat ke hře Minecraft, kterou nedávno koupil Microsoft za 2,5 miliardy dolarů. Inženýři jsou rovněž takzvanou sandboxovou hrou, ve které si hráči v podstatě mohou dělat cokoliv. Zatímco v Minecraftu se staví z kostiček, Space Engineers přináší do hry realistickou fyziku ve vesmíru.

Keen Software House celý rok hru prodávají v takzvaném early-access módu. To znamená, že se ještě nejedná o finální produkt a je neustále vyvíjena. Pražský podnik neustále pracuje na opravách a nových funkcích – ty vydává na týdenní bázi. Na vývoji se úzce spolupracuje s hráči a fanoušky.

Space Engineers se vedle majoritního Steamu prodávají také přímo na webu vývojářů a na několika dalších službách. Hra vyjde na 18,99 eur. Z toho si lze ostatně přibližně vypočítat, kolik milion prodaných kusů vydělalo peněz.

Zakladatel a šéf Keen Software House Marek Rosa před pár měsíci v Connected uvedl, že vesmírný produkt vydělal dost peněz na to, aby mohl rozjet vývoj univerzální umělé inteligence. Rozhovor sledujte zde.

Inženýrům se podařilo získat také ocenění za jednu z nejlepších nezávislých herních titulů. Hra se také stala částí prezentace Microsoftu na letošní konferenci E3, kde byla oznámena verze pro Xbox One. V módu early-access se prodává také další česká hra – DayZ od brněnských Bohemia Interactive. I ta patří na Steamu k nejpopulárnějším titulům.