Cheb připravuje architektonickou soutěž na využití Zlatého vrchu

Chebští zastupitelé by měli do poloviny letošního roku schválit vypsání soutěže na využití bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Kasárna zatím ležela deset let ladem, letos ale vyprší blokace jejich komerčního využití. Investice by mohly přesáhnout miliardu korun. „Ještě zvažujeme, jestli vypíšeme velkou architektonickou soutěž, nebo nějakou jednodušší variantu,“ uvedl starosta Pavel Vanoušek.

Město by podle něj poskytlo zpracovatelům dispoziční podklady, zaměření a územní plán i studii, která vznikla před lety. „Předpokládáme, že by areál byl vhodný pro bydlení, protože je na jižním svahu. A to, jak pro bytové domy, tak pro rodinné domy. Mohl by tam být prostor i pro veřejnou budovu, například školu a podobně,“ vyjmenoval Vanoušek.

Samotné město by ale na investici do tak rozsáhlého areálu nemělo peníze. Bude proto hledat investora. „Možnosti jsou, že pozemky prodáme, nebo je prodáme s nějakými podmínkami, ale to se nám v minulosti moc neosvědčilo, anebo vymyslíme nějakou spolupráci s investorem,“ poznamenal starosta. Pro město má ale areál význam i v tom, že zpřístupňuje další rozvojové plochy města.