Chef Time Fest: šéfkuchaři budou stolovat s hosty

David Šašek, šéfkuchař, Restaurace CODA

David Šašek, šéfkuchař, Restaurace CODA Zdroj: e15

Gastronomický festival Chef Time Fest chce nalákat návštěvníky na přítomnost známých šéfkuchařů mezi hosty. S těmi budou kuchaři připravující jednotlivé části menu stolovat ve chvílích, kdy nebudou třeba v kuchyni. První ročník festivalu se uskuteční od 10. ledna do 8. února příštího roku v pražské restauraci AvantGarde.

Kromě posezení s šéfkuchaři nabídne školu vaření, workshopy nebo duely známých kuchařů, uvedl na dnešním setkání s novináři ředitel festivalu Karel Šimůnek.

Celkem se zájemci budou moci seznámit s uměním osmnácti šéfkuchařů. „Kuchaře jsme nikterak cíleně nevybírali,“ uvedla Edita Zeithammerová z Chef Time Fest. Pořadatelé oslovili své kamarády šéfkuchaře a ti poté nominovali další své přátele z oboru.

Restaurace AvantGardeRestaurace AvantGarde | CTKRestaurace AvantGarde

Podle Šimůnka je letošní ročník možné považovat spíše za zkušební. „Chceme si vyzkoušet, jak na takovou akci budou reagovat hosté a samotní šéfkuchaři, jestli je to bude bavit,“ dodal s tím, že během necelého měsíce by se u stolů mohla vystřídat zhruba tisícovka hostů. Za úspěch by ale pořadatelé považovali zhruba 65procentní obsazenost.

Podrobnosti složení menu jednotlivých kuchařů si mohou zájemci prohlédnout na internetových stránkách festivalu. Zároveň se zde mohou seznámit se surovinami, ze kterých budou šéfkuchaři vařit při jednotlivých duelech, ve kterých se budou hosty snažit přesvědčit, že ze stejných surovin dokážou uvařit lépe než jejich konkurent. Přestože zdravá rivalita je podle Šimůnka v tomto případě důležitá, pořadatelé neočekávají, že by v duelech rozdávali body a oficiálně vyhlašovali vítěze.